McLaren je prodao sve Senna GTR a kupci već očekuju drugu turu

Na ovogodišnjem sajmu automobila, Geneva Motor Show, na oduševljenje svih, različiti proivođači predstavili su prave trkačke monstrume i nove superautomobile...

Jedan od najimpresivnijih modela svakako je bio McLaren Senna GTR, koji obećava da će biti daleko više od svega što je učinilo regularan Senna model ultimativnim trkačkim oružjem. Iako je ovaj model zvanično predstavljen u koncept fazi, zvanično su sve jedinice njegove proizvodne linije prodate unapred, odnosno svih 75 Sena GTR najavljenih modela.

Sudeći prema britanskim medijima, koji su održali konferenciju sa čelnicima kompanije McLaren, ova potvrda je stigla direktno sa vrha i ovaj proizvođač udomio je svaki pojedinačni primerak ovog ekstremno ograničenog trkačkog automobila. Doduše, ne možemo reći da smo iznenađeni, jer je nedugo pre ovog razgovora sa novinarima, izvršni direktor McLaren Automotive brenda, Majk Flevit, izjavio da je 50 primeraka Senna GTR automobila već dobilo vlasnike.

Uprkos ceni od oko 1,1 milion evra, kompanija McLaren je imala oko 150 zainteresovanih kupaca odmah na ženevskom događaju. Svesti 150 perspektivnih kupaca na samo 25, verovatno je predstavljalo najgori mogući zadatak za ljude u Vokingu. Istovremeno, svi koji su uspeli da obezbede sebi jedan Senna GTR model, sigurno su presrećni, jer će samo sa jednim menjanjem ruke na tržištu „polovnjaka“ uspeti da vrate svoj novac i zarade, ne smemo ni da mislimo koliko, dok će usput biti u mogućnosti da naplate i velike premije za njega.

Mada je vozilo predstavljeno na sajmu u Ženevi bilo u predproizvodnoj fazi, McLaren tvrdi da i dalje želi da doda nekoliko sitnica. Finalni Senna GTR biće dostupan sa 828 ks iz četvorolitarskog V8 motora sa dve turbine, a očekuje se i trkački menjač, daleko više orijentisan stazama od sedmostepenog prenosa u ulično legalnom modelu Senna, tako da će vožnja GTR autombila biti mnogo bolje iskustvo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group