San svakog kolekcionara - McLaren F1 sa najmanjom kilometražom na svetu

Više slika

Više slika

Razvijanje mašina koje obaraju rekorde označava stvaranje praznog prostora i budžetskih restrikcija...

Ovo je bio slučaj sa brojnim proizvođačima, a Bugatti je to uradio početkom ovog milenijuma, pod budnim okom Volkswagen grupacije i nakon nekoliko godina razvoja i finog tjuniranja, uspeli su da kreiraju model Veyron, impresivnu mašinu koja je kreirana upotrebom poslednje tehnologije u ovom polju.

Moćni model srednjeg motora i pogonom na svim točkovima, Bugatti je odmah kreirao sliku najbržeg ulično legalnog proizvodnog superautomobila na svetu, tokom 10 godina proizvodnje. U tom periodu je kreirano 450 primeraka, a proslavljena serija francuskog brenda nuđena je u kupe i targa top verzijama. Osmolitarski kvad turbo W16 motor pretvoren je u stub kompanije i dodatno je tjuniran za sve naslednike Veyron modela, i Chiron takođe.

Sa druge strane, legendarna serija kompanije McLaren, F1 automobil sa najmanjom kilometražom na svetu trenutno se nalazi u Velikoj Britaniji i procenjen je na šestocifrenu cifru. Ovaj posebni F1 postavljen je na aukcijskoj licitaciji kompanije Tom Hartley Jnr. i poseduje šasijski broj 60, što znači da je iza njega samo četiri modela do kraja linije, koji su ikada proizvedeni.

Ono što je najneverovatnije kod ovog modela, iz serije koja je nastala kao preteča svih sportskih modela za obaranje rekorda na tržištu, jeste što on poseduje svega 239 pređenih kilometara na satu i bio je deo predpremijernog test serijala kompanije McLaren.

Stoga, britanska ikona nikada nije bila vožena od kada je isporučena 1997. godine, i nikada nije registrovana od strane jedinog vlasnika. Štaviše, celokupan enterijer automobila potpuno je umotan u zaštitne materijale i nalaze se u potpuno novom stanju.

Pored samog vozila, potpuno originalni zlatni kompleti titanijumskih alata, setovi za prtljag, Focom kofer za prateće pregrade za rezervne ključeve su uključeni u paket prodaje. Sa automobilom, za koji se očekuje da će biti prodat za oko 20 miliona funti, dolazi TAG Heuer satom na čijoj je prednjoj strani ugraviran šasijski broj, dodatni izduvni sistem F1 LM stila i dodatni GTR upravljač.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group