Mazda RX samo sa rotacionim motorom?

Mazda još uvek nije potvrdila zvanično novi RX model, ali kompanija kaže da je u razvoju i da će izgleda doći samo sa rotacionim motorom kao opcijom...

 

U razgovoru za Auto Ward, tokom Q&A sesije u Las Vegasu, Russel Wager, potpredsednik za marketing u Mazda North American Operations, je rekao da potencijalni RX model dolazi sa rotacionim motorom, iako su oni poznati po velikoj potrošnji. 

"Koncept automobil sa RX oznakom je uvek bio upotrebljen na modelima sa rotacionim motorom. Nadam se da je to slučaj i narednog puta. Neće se pojaviti na tržištu, osim sa tim motorom". 

Pre nekoliko meseci Mazda je otkrila da inženjerski timovi rade na unapređenom rotacionom motoru poslednjih osam godina u pokušaju da naprave veliki pomak. 

Za sada nije poznato da li je ta pomak postignut, ali poslednji izvšetaji kažu da će novi model, koji će verovatno nositi oznaku RX-9, stići već 2020. godine. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group