Mazda 3 MPS sa pogonom na 4 točka

Poslednji izvještaji navode da će nova Mazda3 MPS imati pogon na sva četiri točka, a glavni razlog uvođenja ovog pogona je poboljšanje voznih sposobnosti automobila, da bi mu se povećala privlačnost u odnosu na konkurenciju. 

 



U intervjuu za magazin Drive, jedan od vodećih ljudi na razvoju Mazde3, Takeo Mariuchi, je izjavio da se nova Mazda3 bazira na istoj platformi kao i CX-5 i da se stoga može napraviti i verzija sa pogonom na sva četiri točka. Konkretnije, Mariuchi je izjavio da "to nije teško sa tehničke strane".

Prethodnu Mazda3 MPS je pokretao 2,3 turbobenzinski motor snage 266 KS (196 kW) koja se tada prenosila samo na prednje točkove, što je rezultovalo tzv. torque steerom. Ugradnja pogona na sva četiri točka bi rešila taj problem, odnosno poboljšala bi se trakcija, ali i otvorio put Mazdinim stručnjacima da povećaju snagu. 

Ranije ove godine su se mogle čuti glasine o potencijalnoj premijeri ovog automobila tokom zime, ali za sada još uvek nema službenih potvrda tih navoda.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group