Mate Rimac dobio svoj sopstveni Nevera i izgleda neverovatno

Više slika

Više slika

Mate Rimac je upravo preuzeo svoj sopstveni Nevera model i, kako dolikuje, on je jedinstven, ukrašen brojnim personalizovanim detaljima...

Eksterijer Mateovog Nevera modela je najupečatljiviji element. Većina karoserije je prekrivena tamnocrvenim karbonskim vlaknima, pažljivo postavljenim kako bi se osiguralo da tkanje ostane neprekinuto preko više panela. U kontrastu sa crvenim karbonskim vlaknima su brojni delovi završeni u crnim karbonskim vlaknima, uključujući delove haube, elemente blizu prednjih točkova i ukrasne detalje duž stranica.

Odabrani su crni točkovi uz svetlocrvene kočione čeljusti. Mateov lični automobil takođe uključuje ručno oslikane hrvatske zastave na bočnim retrovizorima i motiv munje ispod zadnjeg spojlera, kao omaž mediteranskim olujama uz hrvatsku obalu koje su dale ime Nevera modelu.

Enterijer ovog potpuno električnog hiperautomobila je takođe personalizovan. Osnivač kompanije se odlučio za asimetrični dizajn, sa većinom vozačeve strane ukrašenom u crno, dok je suvozačeva strana obojena u crveno. Nappa koža prekriva mnoge površine kabine, ali tu je i mnogo Alcantare. Metal je korišćen za kvake na vratima, dugmad na volanu i kontrole infotainment sistema. Na naslonu za glavu suvozača piše "K8", dok je na naslonu za glavu vozača izvezeno "M8". "K" je za Katarinu, Mateovu suprugu, a plaketa između sedišta otkriva da je ova Nevera #013 od planiranih 150 jedinica za proizvodnju.

Personalizovani detalji uključuju i izvezene motive Solinjanke, skulpture žene pronađene u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

„Pomalo je ludo iskustvo biti kupac sopstvene kompanije, i verovatno nisam bio najlakši kupac,“ rekao je Mate. „Kao i sa svim našim kupcima – postojao je proces zajedničkog stvaranja; deljenja ideja, njihovog razvijanja i konačnog usavršavanja dok ne dobijete Nevera model koji stoji sam za sebe i govori vam lično. Rezultat ne samo da izgleda sjajno, već za mene priča važnu priču.”

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group