Maserati bez sportskih automobila do 2020.

Posle odloženog lansiranja modela Alfieri, sada je potvrđeno da italijanska kompanija neće imati nove sportske modele, niti GT u svojoj ponudi makar dve godine...

 

Prema Car Magazine, proizvodnja aktuelnog GranTurismo i GranCabrio modela će se završiti tokom 2017. godine. Maserati je potvrdio da će ovi modeli dobiti naslednike, ali teško da će stići pre 2019, a najverovatnije tek 2020.

Ukoliko inicijalni planovi ovog brenda uspeju, Alfieri je trebao da se pojavi još ove godine, kao glavni sportski model ove kompanije, sa dolaskom na tržište taman kada prestaje proizvodnja druga dva modela. Ipak, ne očekuje se lansiranje Alfieria barem još dve godine, a zvanična informacija iz kompanije je "da je u završnoj fazi planiranja... obilazi Zemlju, čeka se da sleti", šta god to značilo. 

Uprkos izostanku sportskog automobila, ili GT modela, Maserati bi mogao da postavi nove rekorde u narednih par godina uz pomoć Levante SUV modela. Ipak, to nije Maserati na koji smo navikli. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group