Mansory

Mansory je tuning kompanija za luksuzne automobile sa sedištem u Brandu, Nemačka...


Pored luksuznih automobila, ova kompanija modifikuje i sportske automobile, luksuzne terence i motore. Kompanija je osnovana 1989. godine od strane Kourosha Mansorya. Njegova radionica je modifikovala britanske brendove kao što su Rollce- Royce, Bentley, Aston Martin, ali i italijanske kao što je Ferrari. Sredinom 2001. godine, sedište kompanije je premešteno iz Minhena u Fichtelgerbige. Danas se njena radionica nalazi u Brandu.

Trenutno, Mansory radi sa sledećim brendovima: Aston Martin, Audi, BMW, Bentley, Bugatti, Ferrari, Mercedes- Benz, Lamborghini, Rolls- Royce, Maserati, Porshe, Lotus i Range Rover. Pored toga, ova tuning kompanija ima preko 200 svojih radnika i dobavljače širom sveta.

Mansory je poznat u svetu po vrhunskoj izradi ugljeničnih vlakana i proizvodnji. Obično se fokusira na smanjivanje težine automobila, aluminijumske felge i redizajniranje enterijera. Kompanija je nedavno počela sa modifikovanjem performansi na Lamborghiniju Aventadoru i Ferrariju F12 Berlineti. Svetska mreža dobavljača ove kompanije podrazumeva dobavljače u Nemačkoj, Indiji, Kini, Rusiji, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu, Grčkoj, Švajcarskoj...

Britanski luskuzni automobili i njihov specijalni stil su uvek privlačili Kourosha Mansorya, osnivača ove kompanije. Provodio je mnogo vremena u Engleskoj i lično obavezao sebe prema automobilskim vrednostima kao što su tradicija, izrada i tehnologija.

2012. godine, Mansory je potpisao ugovor sa Lotusom kojim se obavezuje da će izaći u susret svim kupcima koji bi zatražili rad na karoseriji.

Moguće je da će Mansory krenuti sa proizvodnjom svog automobila koji će se zvati ,,Mourinho". Mourinho, po kom je automobil je dobio ime, kaže da će  biti ,,komforan i luksuzan" i da će kombinovati ,,najbolje od Aston Martina i Ferrarija".

A. D.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group