Maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za Opel Mokku

Opel Mokka SUV dobila je pet zvezdica od strane nezavisnog udruženja potrošača Euro NCAP (Evropski program za ocenjivanje novih automobila).

Tako je još jedan Opelov automobil ostvario najbolji Euro NCAP rezultat. Mokka se sada pridružuje Amperi, Astri, Corsi, Merivi, Insigniji i Zafiri koje su takođe dobile maksimalnih, pet Euro NCAP zvezdica.

"Opel ima dugogodišnju tradiciju u postizanju najzahtevnijih bezbednosnih standarda i pružanju najvišeg nivoa sigurnosti klijentima. Mokka je takođe potvrdila naše vođstvo u bezbednosnim tehnologijama. Kao i uvek, Opel donosi najsavremenije tehnologije najširem segmentu potrošača. Na to smo izuzetno ponosni", kaže Opelov potpredsednik inženjeringa, Michael F. Ableson.

Na vrhu klase: Euro NCAP rezultati i detalji

Opel Mokka je ostvarila impresivne rezultate u svih pet bezbednosnih kategorija testiranih od strane Euro NCAP-a. Novi Opel SUV postigao je maksimalan broj bodova ili 100 odsto u kategoriji bezbednosnih sistema, što ga čini jednim od retkih automobila na evropskom tržištu koji je dobio tako visoke ocene na testu. Na primer, Euro NCAP je pozitivno ocenio Mokkinu elektronsku kontrolu stabilnosti ESP®Plus, sistem upozorenja na vezivanje pojasa, kao i sistem ograničenja brzine. Svi ovi sistemi ulaze u Mokkinu standardnu opremu.

U kategoriji bezbednosti odraslih putnika, Mokka je postigla 96 od 100 odsto. Ovaj odličan rezultat je postignut zahvaljujući prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za glavu i za telo, vazdušnoj zavesi kao i dvostrukim zatezačima pojaseva sa graničnikom opterećenja. Podesivi nasloni za glavu na prednjim sedištima pružaju zaštitu od pomeranja glave i teških povreda vrata koje mogu nastati u slučaju udara od pozadi. Pored toga, u Mokki su dobro zaštićene noge vozača jer se u slučaju frontalnog sudara aktivira sistem koji otpušta pedale iz ležišta.

U kategoriji bezbednosti dece, Euro NCAP je zabeležio: "Mokka je postigla maksimalan broj bodova na osnovu rezultata dobijenih u dinamičkom testu sa trogodišnjim detetom-lutkom." Najviše ocene u ovoj kategoriji su rezultat Opelovih sigurnosnih dečijih sedišta koja standardno dolaze sa zadnjim spoljnim ISOFIX držačem za dečije sedište i pričvršćivačem za dodatno prijanjanje gornjeg dela sigurnosnog pojasa.

U  kategoriji bezbednosti pešaka, Mokkin  branik je postigao maksimalan broj poena. Euro NCAP je istakao njegovu "dobru zaštitu za noge pešaka".

Što se tiče aktivne bezbednosti, Mokka poseduje mnoge bezbednosne funkcije i sisteme za pomoć u vožnji koji prevazilaze Euro NCAP zahteve. SUV nudi mnoge inovativne tehnologije koje pomažu vozaču da izbegne sudar. One uključuju drugu generaciju Opel Eye prednje kamere sa funkcijama kao što su upozorenje na sudar, indikator razdaljine i upozorenje na napuštanje trake, kao i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Pored toga, zadnja kamera i prilagodljivo osvetljenje AFL+ podižu Mokkine bezbednosne standarde.

Od lansiranja junu, pa sve do sad, nova Mokka je dobila izuzetno pozitivne ocene medija i kupaca. To pokazuje više od 50.000 primljenih porudžbina od početka prodaje. Sa Mokkom, Opel je prvi nemački proizvođač koji ulazi u brzo-rastući segment sub-kompaktnih SUV vozila (SUV-B segment). Mokka prvi put uvodi ergonomska sedišta u segment sub-kompaktnih SUV vozila, kao i integrisani FlexFix nosač bicikala. 

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group