Maks Verštapen u šampionskom bolidu protiv Spitfire borbenog aviona

Pred ovonedeljni British Grand Prix vikend, Red Bull Racing tim organizovao je veoma interesantnu revijalnu trku između Maksa Verštapena i ikone britanskog ižinjeringa, na Goodwood Motor stazi...

Verštapen, trenutni lider Formula 1 šampionata, vozio je svoj šampionski Red Bull RB7 bolid, automobil koji je osvojio 12 od 19 trka tokom sezone 2011. On se ovom prilikom takmičio protiv dvospratnog londonskih autobusa, belog Ford Transit kombija, crnog taksija, VW Polo modela - posebno dizajniranog za festival - i Ford Focus ST automobila.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, holandski F1 trkač imao je čast da se bori protiv Spitfire aviona, jednog od najikoničnijih borbenih modela ikada kreiranih u istoriji.

Sva vozila imala su dobru prednost pre nego što je Verštapen stisao papuču gasa i krenuo u poteru za njima. Naravno, nije prošlo mnogo pre nego što je F1 vozač zaobišao svoja dva rivala, VW model i crni londonski taksi. Nedugo nakon ogoga on je sustigao autobus, ali je njegov vozač šetao po stazi, tako da je Verštapen morao da sačeka pre nego što krene u sigurno preticanje.

Mladi trkač koji je sedeo za upravljačem Ford Focus ST automboila dobro se borio i uprkos vožnji na dva točka nije uspeo da održi vozača Red Bull ekipe iza sebe previše dugo. Verštapen je uskoro pretekao i Transit kombi tokom pitstopa, ostavljajući samo trku sa Spitfire avionom kao glavnu tačku događaja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group