Mahindra Major dokazao Hummer H1 modelu da veličina zaista nije bitna

Većina ljudi bi pomislila da je Hummer H2 bolji terenac od dosta manjeg Mahindra Major modela baziranog na originalnom Jeep CJ3B automobilu međutim, on se ipak pokazao daleko pogodnijim tokom prelaženja jedne reke u Indiji...

Snimak ovog događaja podeljen je putem youtube platforme pre nekoliko meseci i predstavlja nam Hummer model zaglavljen u plitkom delu reke, koji nije bio u mogućnosti da pregazi. Međutim, vozač verovatno nije razvio dovoljnu brzinu u vodi i gotovo sigurno se zaglavio točkovima u rečnom kamenom dnu, za koje se čak i ovaj navodno najmoćniji terenac sa pogonom na sva četiri točka pokazao nedoraslim.

Na svu sreću tu je bio mali Mahindra Major, koji je uspeo da spasi svog velikog rođaka. Vozač ovog modela umotao je svoj kanap za vuču oko kuke Hummer modela i počeo da vuče. Major je veoma brzo uspeo da izvuče Hummer iz vode, ali se i on zaglavio na sekund, zahtevajući od vozača da zastane, odmori mašinu i pokuša ponovo.

U drugom pokušaju vozač Mahindra modela povukao je žestoko teški američki džip, uz pomoć njegovog vozača koji je polako ubrzavao, što je bilo dovoljno da se H2 izvuče iz stiska kamenja koje ga je zadržalo iza svih.

Mahindra možda jeste dosta manji i poseduje manje snage od Hummer čudovišta, ali to znači da je dosta lakši i poseduje veće rastojanje od zemlje, a kako deluje, ova mašina je opremljena točkovima i gumama koji su dosta bolji za terensku akciju od onih koji se nalaze na H2 modelu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group