Maestralno bekstvo dvojice lopova u Jaguar F-Type modelu

Osumnjičeni za krađu automobila uspešno su umakli policiji u Los Anđelesu uz pomoć jednog veoma jednostavnog trika – otarasili su se vozila ispod mosta gde helikopter koji je bio u poteri nije mogao da ih vidi, niti prati...

Sada, nekoliko meseci od ovog incidenta, policija ovog grada nije još uvek objavila imena počinilaca, niti je bilo koga uhapsila vezano za ovaj incident. Policijski i novinarski helikopter uhvatili su veći deo ove potere koja se odigrala krajem prošlog juna. Na snimku možemo videti Jaguar kako ubrzava i premašuje 200 na jednom autoputu u Pononi, sa patrolama saobraćajne policije Kalifornije kojih nema nigde na vidiku.

Sudeći prema CBS News mreži, policajci su odustali od zemaljske trke zbog javne bezbednosti, sa pojedinim policijskim odeljenjima u SAD koja pribegavaju ovakvoj strategiji kako bi naterali vozače da uspore. Ostala naravno primenju potpuno drugačiju strategiju i neretko su i jedna i druga podjednako loša, ali u ovom slučaju helikopterska potera je odigrala na ruku lopovima koji su nastavili da lete autoputem udaljavajući se od vlasti.

Iako su vazdušne jedinice bile u mogućnosti da prate moćni Jaguar F-Type duži period, one nisu bile ni blizu automobila na zemlji, što je vozaču omogućilo da ode gde god poželi. Ova dva prestupnika uspela su da se izvuku i umaknu kroz saobraćaj Los Anđelesa bez udaranja bilo kog drugog automobila.

Kada je vozač naišao na veliki nadvožnjak on i njegov suvozač su izašli iz automobila, pustili ga da kotrlja dalje i umakli hapšenju. Automobil se sudario sa jednim kombijem pri veoma niskoj brzini i zatim je nastavio jer je očigledno i dalje bio u brzini, vozeći samostalno više od jednog bloka.

Kada se policija približila i pokušala da otvori vrata kako bi zaustavila automobil, ona to nije uspela da učini pre nego što je on udario u stub. Policajci koji su bili prvi kod automobila delovali su prilično frustrirano, zalupivši vratima nakon što nisu uspeli da izvuku osumnjičene niti spasu automobil od oštećenja. Na svu sreću tokom čitavog ovog incidenta i samostalne vožnje niko nije povređen.

Deluje kao da je vozač u potpunosti bio svestan gde se nalazi helikopter kada je odlučio da sa svojim saučesnikom iskoči iz Jaguar automobila na pravom mestu u pravo vreme, ostavljajući vlasti bez ikakvog traga više meseci nakon što se ovaj pokušaj krađe odigrao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group