Mada 9 - prvi superautomobil iz Avganistana

Tokom nekoliko poslednjih dana, postoji šansa da ste čuli nešto vezano za Mada 9 automobil, koji predstavlja pravu senzaciju na internetu jer stiže kao prvi superautomobil iz Avganistana...

Zapravo, ovaj model je navodno toliko dobar, da će ići rame uz rame sa Bugatti automobilima, ali vreme je da izdvojimo koji minut kako bismo razdvojili fikciju od činjenica. Pre svega, naglašavamo da se ovde ne radi o renderima neke kompanije koja se nada da će njima privući investitore. Mada 9 je fizičko vozilo koje pokreće njegov lični pogonski sklop i to ga odmah izdvaja od stvari kao što su Ares S1 i SP Automotive Chaos.

Pomenute činjenice da je on stvaran i da ga pokreće njegov lični agregat nažalost ne čine Mada 9 mašinu ništa bližu proizvodnji. Nekoliko kratkih snimaka kompanije prikazuju nam prototip ovog automobila, sa njenim čelnicima koji ga predstavljaju u vožnji. Međutim, ovaj model se kreće veoma sporo sa zvukom niskih obrtaja motora u pozadini.

Za razliku od nekih vizuelnih koncepata pomenutih nešto ranije, Mada 9 ne poseduje nikakve tehničke specifikacije dostupne javno. Sa druge strane, brojni izvori bliski brendu tvrde da je Mada 9 kreacija brenda ENTOP i njenog izvršnog direktora Muhameda Raze Amadija, koji je potvrdio da se njegov model nalazi u razvoju već nekih pet godina i da će biti finiširan u roku od svega nekoliko nedelja.

Ova izjava stigla je prošlog novembra i za sada još uvek nisu poznati bilo kakvi tehnički detalji, cena, komponente pogonskog sklopa ili podaci o performansama ovog automobila. Sa druge strane, glasine navode da je Mada 9 satkan od ultra-laganih kompozitnih materijala, šasije sa cevastim ramom i vešanja sa potisnim sponama. Snimak postavljen na Youtube kanalu ove kompanije 31. decembra prošle godine, predstavlja nam šasiju superautomobila i letargični četvorocilindrični motor kompanije Toyota koji polako oživljava.

Važno je imati na umu da brojni proizvođači superautomobila nalepe svoja imena na rendere i prototipove u nadi da će im neko platiti da izgrade svega jedan ili dva funkcionalna primerka, tako da iz svega što možemo videti ovde deluje da iako Mada 9 nije samo klasična dizajnerska studija u konvencionalnom smislu, on možda ipak neće stići do pune proizvodne skale, posebno ukoliko se uzme u obzir trenutno stanje u ovoj bliskoistočnoj zemlji, mada se mi iskreno nadamo da će stvari ispasti drugačije i da ćemo ubrzo imati priliku da ga vidimo u akciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group