BMW prekida proizvodnju trenutnih M3 modela

Više slika

Više slika

BMW M3 F80 linija počela je da pokazuje znake starenja, a novi navodi uključuju informacije o tome da će njeni modeli uskoro postati istorija...

Sudeći prema zvaničnoj BMW stranici, predstavljanje Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP) projekta, učinilo je da bavarski proizvođač bude primoran da završi proizvodnju trenutne generacije M3 automobila ranije nego što je planirano.

Prema izveštajima, najnovije regulatorne norme, koje su zamenile prethodni New European Driving Cycle (NEDC) pravilnik, zahtevaju da sve jedinice budu opremljene filterima čestica, ali je kompanija BMW odlučila da im se suprotstavi. Kao rezultat, M3 automobili završavaju svoj vek maja meseca ove godine.

Iako će M3 otići u istoriju za nekoliko meseci, proizvodnja M4 kupe i kabriolet automobila se nastavlja, a obe varijante modela prema očekivanjima dobijaju famozne filtere čestica, koji poseduju krajnji rok za ugradnju zaključno sa prvim junom.

BMW nije rekao previše o mogućoj sledećoj generaciji M3 automobila, ali je njen prototip nedavno uhvaćeni u test fazi. Mula viđena na stazi nije otkrila previše o proizvodnom modelu, ali je jasno sugerisala da će imati šire prednje branike, izduvni sistem sa četiri grane i aerodinamične panele karoserije, uključujući agrestivnije pragove i zadnji spojler.

Od tada, do danas, bilo je previše glasina o tome koji će pogonski sklop pokretati sledeći M3, ali generalno stanovište svodi se na trolitarsku turbo jedinicu sa šest cilindara u ravni. Međutim, informacije variraju od tvrdnji da će se ispod haube naći hibridni sistem od 48 volti, dok ostali očekuju da će automobil koristiti identični sistem vodene pumpe kao i M4 GTS varijante. Sve još uvek ostaje da bude viđeno, ali prema određenim navodima, nova linija motora u M3 modelima razvijaće od oko 453 do 493 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group