Luxeed R7 - Prvi kupe SUV sa Huawei podrškom

Luxeed R7 dodaje praktičnost višeg tela novom EV modelu, deljenjem osnova sa kupeom Luxeed S7…

Linija vozila sa podrškom Huawei brenda u Kini će uskoro biti proširena sa novim kupe-SUV modelom koji će biti dostupan sa BEV i EREV (hibridnim) pogonskim opcijama. Luxeed R7, razvijen od strane Huawei i Chery brendova, pridružuje se mehanički srodnom S7 sedanu sa elegantnim SUV oblikom koji obećava prostraniju kabinu.

Prve fotografije Luxeed R7 podeljene su na kineskoj društvenoj mreži Weibo od strane Jua Čengdonga, koji je na čelu Huawei’s Smart Car Solutions programa. Čengdong je rekao da naziv R7 potiče od reči revolucija, tvrdeći da će novi model nadmašiti rivale dobro uspostavljenih premium proizvođača automobila.

Spoljašnji dizajn je u skladu sa stilskim jezikom koji se nalazi u drugim modelima brendova Aito, Luxeed i Stelato. Predvidljivo, oblik LED svetlosnih jedinica i površina karoserije su deljeni sa S7 sedanom, ali u višem telu. Isto važi i za ADAS senzore – uključujući Lidar postavljen na krovu – koji pokreću Huawei’s Qiankun ADS 3.0 automatizovani sistem vožnje.

Luxeed još uvek nije prikazao enterijer R7, ali raniji špijunski snimci iz Kine sugerišu da će deliti isti dizajn komandne table i tehnologiju sa S7 sedanom. Potonji dolazi sa 15.6-inčnim ekranom koji radi na Huawei’s HarmonyOS sistemu. Što se tiče dostupnog prostora za putnike i njihov prtljag, Čengdong obećava da će R7 “prevazići očekivanja”.

Luxeed još uvek nije objavio specifikacije R7, ali prema informacijama koje su se pojavile na internetu, meriće 4,950 mm u dužinu sa međuosovinskim razmakom od 2,950 mm. Ovaj otisak je sličan ICE-pogonskim kupe-SUV modelima kao što su BMW X6 i Mercedes GLE Coupe, pozicionirajući ga između Model Y i Model X brenda Tesla.

Prema Car News China, i BEV i EREV verzije Luxeed R7 će imati 800V arhitekturu, koristeći silicijum karbid visokonaponske baterije. Sudeći po sedanu, kupe-SUV će biti dostupan sa jednim električnim motorom koji proizvodi 288 KS (215 kW / 292 PS), ili sa dva električna motora koja proizvode 489 KS (365 kW / 496 PS). Lokalni mediji Autohome spominju maksimalni CLTC domet od 855 km, što je u skladu sa sedanom.

Lansiranje Luxeed R7 na kineskom tržištu se očekuje u trećem kvartalu ove godine. Cena će verovatno biti u rasponu od ¥300,000-400,000 (41,400-55,200 dolara), što bi ga učinilo ¥50,000 (6,900 dolara) skupljim u poređenju sa Luxeed S7.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group