Lotus priprema novi Elan model


Iako ovo nije potvrđeno od Lotus kompanije, procurele su informacije koje govore da se radi na novom Elan modelu...

Kako strani portali izveštavaju, novi Elan trebalo bi da bude predstavljen za nekoliko godina i bio bi direktna konkurencija Porsche 718 Boxter modelu.

O automobilu se malo zna, ali navodno bi bio postavljen iznad Elise modela. S obzirom na svoju misiju borbe protiv Poršea, Elan će verovatno biti udobniji, prostraniji i profinjeniji od svoje manje braće. Lotus navodno cilja najmanju težinu i najbolju voznu dinamiku u svojoj klasi.

Kaoi mnoga Lotusova buduća vozila, Elan će se voziti na potpuno novoj platformi koja je još u fazi razvoja. Navodno je arhitektura dve godine od završetka, ali se šuška da je lagana, veoma fleksibilna i brža za izgradnju.

Pored Elana, platforma bi mogla podupreti niz drugih vozila, uključujući potpuno nove Evora i Esprit modele, dok su crossoveri i novi Elite ili Europa modeli takođe velika mogućnost.

Novui Elan bi trebalo da bude predstavljen za nekoliko godina i biće automobil „fokusiran na vozača“ koji ima poboljšanu ergonomiju.

Nikakve druge infomracije nisu procurele na interent, a zvanična obaveštenja iz Lotusa još se čekaju. Ostaje nam da budemo strpljivi i da vidimo kakva će se situacija odvijati u Lotus štabu i koji će nam to autombili stići u treću deceniju drugog milenijuma.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group