Lotus ne odustaje od proizvodnje terenaca

Više slika

Više slika

Kompanija Lotus ostaje posvećena produžavanju svog trenutnog opsega sportskih automobila sa novim i poboljšanim varijantama, ali istovremeno traži način za buduće kreiranje terenaca.

Prilikom jednog intervjua, glavni izvršni direktor brenda Lotus Žan - Mark Gales, potvrdio je roudster varijantu trenutne generacije Evora, koja će biti plasirana na tržište ove godine. Sudeći po Galesu, Evora kabrio dvosed neće biti nimalo teža od kupe modela.

Iako će Evora imati i dodatne derivate, Gales je izjavio da kompanija nije više fokusirana isključivo na uvećanje snage i umesto toga se postavljaju poboljšanje aerodinamike i redukcija kilaže u prioritetan položaj. Sličan plan je kreiran i za trenutnu generaciju Exige modela takođe, sa paketom za karoseriju koji će dodatno uvećati pritisak, što za sada predstavlja jedinu opciju za model.

Krajem novembra britanski brend je potvrdio da sledeća generacija Elise stiže 2020. godine, a dve godine kasnije će biti lansirana sledeća generacija Exige modela. Što se tiče glasina o terenskom vozilu kompanije Lotus, Gales je komentarisao da je ono i dalje u igri, ali da nije trenutni prioritet.

"Potrebni su nam tehnički partneri, za kojima trenutno tragamo. Gradimo prototipove, radi testiranja, od kojih je prvo u nizu izvršeno krajem prošle godine. Za sada se fokusiramo isključivo na izradu sportskih automobila", dodao je Gales.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group