Lexus na interesantan način testira otpornost svog novog kabrioleta

Više slika

Više slika

Kabrioleti se daleko više povezuju sa vožnjom u toplijim klimatskim uslovima, ali kompanija Lexus poželela je da dokaže da je izdržljivost njenog 2021 LC 500 Convertible modela neprikosnovena smrzavajući ga u velikoj klimatskoj komori Millbrook Proving Ground centra...

Model japanskog brenda imao je spušten krov tokom tekstova i potpuno je pokvašen vodom kako bi se formirao tanak sloj leda, pre nego što je ostavljen preko noći i u toku 12 sati na -18C. Temperatura je bila dovoljno niska kako bi smrzla gumu i dovela automobil do standarne procedure odmrzavanja. Cilj je bio da se vidi da li hladnoća može uticati na brojne komponente ovog modela, uključujući HVAC sistem, grejače sedišta i upravljača.

Nakon ovog ekstremnog tretmana, test vozač Pol Svift seo je za volan i provozao odmrznuti automobil na brdskoj i uvojitoj stazi Millbrook. "Do sada sam u svojoj karijeri radio dosta ludih stvari, a ovaj poslednji zadatak je svakako jedna od njih. Nisam bio nervozan sve dok nisam video automobil u komori kroz staklo i primetio da izgleda zaista hladno i smrznuto, pomislivši da moram sedeti na tome. Na svu sreću, sve je prošlo odlično i bio sam zaista impresioniran", izjavio je.

Nežnim pritiskom dugmeta, V8 motor sa 457 ks upalio je na prvu. Satovi su odmah oživeli i HVAC sistem je funkcionisao kao da se automobilu ništa nije dogodilo. "Mogao sam osetiti da se upravljač i baza mojih leđa polako zagrevaju i ventilacione otvore iza mog vrata", dodao je Svift. "Ovo je bio prilično prijatan osećaj, posebno kada uzememo u obzir da je bilo minus osamnaest, ja sam se osećao veoma komotno u atuomobilu od samog starta."

Kompanija Lexus je morala da osigura filmskoj ekipi, koja je radila unutar komore tokom zamrzavanja, da ne oseti posledice ekstremno niskih temperatura, tako da su preduzete sve potrebne mere predostrožnosti. Na svu sreću ni članovi ekipe niti automobil nisu imali bilo kakvih problema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group