Legendarni F1 model iz kolekcije sultana od Burneja odlazi na restauraciju

Svi kolekcionari automobila širom sveta imali su noćne more nakon čitanja priča o tome kako poznata kolekcija sultana od Bruneja stoji i trune u vlažnim uslovima ove nacije, obeležene slikama uništenih egzotika koji ispunjavaju njegove garaže dokle pogled seže...

Kako se ispostavilo, Kraljevska porodica Bruneja možda zapravo ipak ima poštovanja prema svojoj ličnoj kolekciji, jer su prošle nedelje procurele fotografije crnog McLaren F1 GT modela iz sultanove garaže, tokom utovaranja na avion koji će ga prebaciti do Hitrou aredroma u Londonu. Ovo je jedna od prvih fotografija ovog automobila koja se ikada pojavila u javnosti, a ona je povezana sa transportom istog na restaruraciju i osvežavanje u okviru kompnije McLaren.

Kraljevska porodica Bruneja poseduje najveću i najneverovatniju kolekciju McLaren F1 modela na svetu, a u jednom delu svoje istorije ona je posedovala čak deset jedinica britanskog proizvođača. Među njima nalazila su se i tri od pet ikada proizvedenih F1 LM modela, F1 GTR trkački automobil i ovaj F1 GT koji vidite, jedan od samo tri koje danas postoje. Nekoliko F1 modela ove porodice prodato je tokom godina, ali se smatra da ih ona i dalje poseduje najmanje sedam.

Ovo nije prvi put da su članovi kraljevske porodice poslali jedan McLaren F1 u Veliku Britaniju kako bi bio restauriran i osvežen, jer je sredinom februara, jedan od porodičnih F1 modela, plave boje, poznat po šasijskom broju #008, primećen je kako napušta Hitrou u avionu koji se uputio ka Burneju. Peleton25, u širokim krugovima smatran vodećim McLaren F1 ekspertom, tvrdi da je ova mašina utegnuta od strane McLaren Special Operations odeljenja.

Fotografije ova dva McLaren F1 modela nisu poslužile samo kako bi dokazale da kraljevska porodica održava ove modele i razume koliko su oni značajni za čitav svet i sve obožavaoce autombila, već takođe pruža nadu brojnim kolekcionarima da će se možda još neki od njihovih F1 automobila, uključujući i dva posebno popularna crna F1 LM modela, pojaviti na tržištu nakon dve decenije držanja daleko od očiju javnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group