Legendarni direktor Fiata preminuo je u 66. godini

Više slika

Više slika

Bivši direktor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije, Serđo Marćione, preminuo je zbog komplikacija tokom operacije ramena...

Objava je stigla od vlasnika FCA grupacije, Džona Elkana i glasi: "Nažalost, ono čega smo se najviše plašili ipak se desilo. Serđo Marćione, veliki čovek i prijatelj, više nije sa nama".

Serđio Marćione, star 66 godina, nedavno je podvrgnut operaciji ramena i hospitalizovan je u Cirihu. Njegovo stanje je postajalo sve ozbiljnije i jednostavno je ove godine bio primoran da napusti kormilo FCA grupacije i kompanije Ferrari. Njegova zaduženja u grupaciji prosleđena su direktoru Jeep i Ram odeljenja, Majku Menliju.

U svom poslednjem pojavljivanju, 26. juna, bivši direktor FCA grupacije predstavio je novi Jeep Wrangler model italijanskim karabinjerima, vojnoj formaciji zaduženoj za policijske dužnosti. Marćione je delovao prilično utučeno i letargično, boreći se svim silama da održi tok svog govora tokom događaja.

Kao veliki radoholik koji je konstantno putovao po svetu u ulozi glavnog čoveka svog brenda, Serđo Marćione je bio veliki pušač i konzument espreso kafe, sve do prošle godine, kada je morao da prekine obe svoje tradicije. Takođe, ovaj čovek je želeo da se povuče tokom sledeće godine, nakon što njegov biznis plan dođe do kraja.

Rođen 1952. godine u Italiji, Serđo Marćione je bio jedna od glavnih zvezda preporoda Fiat Group kompanije i jedan od ključnih ljudi iza alijanse formirane sa brendom Chrysler. On je izabran kao nezavisni član odbora direktora Fiata 2003. dok je godinu dana kasnije postavljen na čelo kao izvršni direktor kompanije.

Marćione je postao izvršni direktor brenda Chrysler 2009. godine, kada je severnoamerički gigant izašao iz zaštite od bankrota. Tada je Fiat Group dobio 20% učešća u američkoj kompaniji, a nakon smao dva leta, italijanska firma povećala je svoje učešće na 53,5%. Chrysler i Fiat su se konačno ujedinili 2014. godine, pod vođstvom Marćionea.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group