Ledeni džip koji će vas fascinirati

Ledeni džip koji će vas fascinirati

Ovo definitivno nije savršeno vozilo za "leto"...

Na našem portalu smo mnogo puta objavljivali različite luksuzne i unikatne automobile koji su jedinstveni na svetu, a ovoga puta smo odlučili da vam pokažemo i ledeni džip, koji je napravljen od ledenih blokova. Ice Car je ime ovog vozila i ono je 70% napravljeno od leda.

Jedini delovi koji nisu napravljeni od leda su motor, trap, točkovi, struja i metalni kavez oko kojeg su postalvljeni ledeni blokovi. Konstrukcija ovog automobila je napravljena tako da metalni ram drži sve mehaničke delove poput motora i suspenzije, a da se oko tog metalnog rama ređaju ledeni blokovi koji čine da ovo bude prevo ledeno vozilo.

Kreatori ovog automobila su, naravno, Rusi, koji su iskoristili dug zimski period, pa su tako napravili sjajan ledeni auto koji privlači pažnju svetskih medija. Mnogi su impresionirani činjenicom, da ovakva ledena skulptura zapravo može da se vozi, mada mnogi dovode u pitanje sigurnost ovog vozila.

Kreatori kažu da im je najveći problem da spreče da vrelina motora ne topi led koji ga okružuje, ali kažu da su to uspeli zahvaljujući termootpornim oblogama pomoću kojih su odvojili led od motora. Takođe, oni su u ledene blokove ubacili i LED rasvetu koja čini da ovo vozilo postane san svakog rejvera.

Pogledajte video klip i shvatićete zbog čega postoji izreka " U Rusiji je sve moguće":

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group