Lancia Stratos HF Stradale - retka i neprocenjiva italijanska legenda

Više slika

Više slika

Potpuno zadivljujući 1974 Lancia Stratos HF Stradale model pojavio se na prodajnoj listi kompanije Bring A Trailer...

Tokom pisanja ovog članka, cena ovog neverovatnog modela prešla je cifru od 250.000 evra. Ovaj neverovatni Lancia Stratos HF Stradale automobil predstavlja četrdeset četvrtu jedinicu od samo 492 ikada proizvedenih, a izašao je iz pogona legendarnog proizvođača 1974. godine sa specijalnim takmičarskim homologacijama. Zapravo, model je bio namenjen borbi u World Rally Championship Group 4 takmičenju i imao je samo dva vlasnika od kada je kreiran.

Pored toga što je većina klasičnih Lancia modela u savršenom garažiranom stanju, ovaj Stratos je vožen konstantno tokom prve decenije postojanja i poseduje 71.008 pređenih kilometara ispod kaiša. I dalje, italijanski sportski automobil ostaje u originalnom stanju, sa motorom, transmisijom, šasijom i predivnom karoserijom kreiranom od strane brenda Bertone.

Automobil koji vidite u našoj galeriji sišao je sa fabričke trake 1. jula 1974. godine, a prvi put je registrovan tri godine kasnije i vožen oko 20.000 kilometara tokom sledeće tri. Drugi vlasnik je kupio ovaj model 18. 7. 1980. godine i nabacio dodatnih 50.000 kilometara na odometru, nakon čega ga je garažirao 1984. godine, što je dovelo do toga da ostane u gotovo originalnom stanju sve do danas.

Pored svog originalnog pogonskog sklopa i eksterijera, ovaj Lancia Stratos HF Stradale poseduje i potpuno originalni enterijer putničke kabine takođe, a jedinu promenu u njoj predstavljaju nove presvlake sedišta. Kako bi automobilu udahnuli novi život, fabrički amortizeri i vešanje redizajnirani su i restaurirani, dok je kočioni sistem dobio obnovljena klešta, nove linije i rotore brenda Karp. Dodatno, uključen je i komplet originalnih Michelin XWX guma koje datiraju iz tog perioda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group