Lancia koja može otići za više od 700.000 evra uprkos teškom udesu koji je imala u prošlosti

Lancia Stratos HF Stradale model predstavlja pravu ikonu autombilske industrije i u svega pet dana, jedan predivni primerak naći će se na prodajnoj listi RM Sotheby’s kuće, na njenom događaju u švajcarskom Sen Moricu...

Ovaj Stratos je prvi put ustoličio sebe kao priznatu svetsku silu unutar Svetskog reli šampionata, osvajajući titule u klasi proizvođača od 1974. do 1976. godine. Ovaj posebni ulično legalni primerak predstavlja model sa polovine sedamdesetih godina i kako stručnjaci očekuju, njegova prodaja može doneti zaradu između 613.000 i 716.000 evra.

RM Sotheby’s ističe da ovaj model poseduje šasijski broj 1.666 i da je isporučen prvom vlasniku u Padovi, maja meseca 1975. godine. Na nesreću, ovaj model je slupan od strane originalnog vlasnika, koji ga je zakucao u drvo sledeće godine, izazivajući nepopravljivu štetu na šasiji. Međutim, ova mašina je ponovo izgrađena od nule u okviru radionice lokalnog Lancia dilera na potpuno novoj šasiji.

Originalni vlasnik je zadržao ovaj model sve 1986. godine, kada je njegove ključeve predao u ruke drugom vlasniku, koji ga je držao u svojoj garaži sve do 1994. godine. Lancia je kasnije promenila vlasnika i otišla u ruke brend specijalisti, kompaniji Key Sport, pre nego što je prodata februara meseca i uvezena nazad u Italiju u novembru 2008. godine. Listing ističe da je ovaj model promenio još nekoliko ruku u Monaku i Nemačkoj, pre nego što je stigao u Švajcarsku kasnije iste godine.

Sudeći prema eksterijeru, automobil poseduje veoma upadljivu crveno/narandžastu šemu boja, kojoj na savršen način komplementiraju predivni bronzani Campagnolo aluminijumski točkovi. Uprkos udesu, ovaj model je savršeno održavan tokom godina, dok je njegov enterijer u prilično dobrom stanju, sa Havana alkantarom širom sportskih sedišta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group