037 Stradale predstavlja pravi razlog za trošenje pola miliona

Više slika

Više slika

Mi svakako volimo bilo koji dobar homologacioni specijal, ali kada se Lancia 037 Stradale pojavi na radaru svetske javnosti, ne možemo, a da ne osetimo slabost u kolenima...

Legendarna kompanija kreirala je svega 207 Stradale jedinica i 037 specijalno namenjenih Group B reli šampionatu, dok je primerak koji vidite prodat kao nov u Japanu, gde je ostao sve do pre dve godine. Automobil je zatim poslat u Italiju radi potpune restauracije, izvršene od strane specijalilsta, uključujući i nekoliko tehničara, originalnih učesnika u izgradnji modela, takođe aktivno angažovanih tokom procesa.

Stradale verzija 037 modela poseduje karoseriju kreiranu od kevlara ojačanu fiberglasom, dok njeni masivni cevasti podramovi, otkrivaju da se ovde bez sumnje radi o trkačkim akredetivima. Vešanje poseduje potpuno nezavisne duple viljuške na svakoj strani, sa duplim amortizerima na zadnjoj strani.

Sve 207 Stradale jedinice ofarbane su crvenom bojom, ali ovaj posebni automobil poseduje sve prednosti svežih slojeva originalnog tona, vraćenih i osveženih detaljnom restauracijom. Enterijer ovog automobila je takođe potpuno restauriran kako bi posedovao prave specifikacije, tako da su u projekat uključene nove/originalne postave sedišta i unkatna, crna Corduroy vlakna.

Snaga ove legendarne mašine sa reli specifikacijama, dolazi iz dvolitarskog četvorocilindraša sa superpunjenjem, smeštenim u sred šasije i uparenim petostepenim manualnim menjačem. Pored toga, ovaj prelepi automobil velike istorijske vrednosti opisan je kao jedna od najbolje restauriranih 037 Stradale jedinica koje se trenutno mogu pronaći na svetu, a uskoro će se pojaviti na skotsdejlskoj aukciji kompanije Boham, kojoj će prema nekim grubim procenama doneti zaradu negde izemeđu 350.000 i 450.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group