Lancer Evo VI predstavlja predivnu mašinu davno prošle ere

Više slika

Više slika

Kada pomenemo reči Mitsubishi i Evolution, korišćene zajedno u istoj rečenici, pozivamo sve hardkor zaljubljenike u sportske automobile da puste po neku suzu...

Nažalost, 2015. godine, japanski proizvođač automobila prestao je sa proizvodnjom ove legendardne Evo serije. Između 1992. i 2016. godine, Mitsubishi je kreirao 10 generacija Lancer Evolution modela. Neke od njih su bili manje cenjene od strane publike, ali je takođe, bilo i onih koje se smatraju pravim čudima modernog inženjeringa, mada su sve podjednako potpadale pod jedan pedigre poznat po svojoj pouzdanosti.

Ulaženje u specifikacije čitave linije verovatno zahteva par godina, a umesto toga ćemo se fokusirati na ovaj posebni model Mitsubishi Lancer Evolution, koji smo nedavno zapazili na internetu i koji se nalazi u prodaji.

Šesta generacija Evo modela, čiji primerak vidimo ovde, došao je na ovaj svet 1999. godine. Kada je prvi put stigao na britansko tržište, ovaj model koštao je manje od 31.000 evra, dok kuća SilverstoneAuctions veruje, da bi mogao da promeni vlasnika po nekoj ceni od 20 do 25.000 funti, kada se bude pojavio na njenom događaju.

Kupljen od strane mehaničara ekipe Ralliart Team, odmah po izlasku iz fabrike, model je registrovan u Britaniji iste godine. 2009. Lancer je prodat drugom vlasniku, pasioniranom ljubitelju modela, kako bi nakon nekoliko godina promenio ruke još dva puta.

Uprkos tome, što je bio u posedu nekoliko ljudi tokom svog veka, ovaj Evo VI ostaje u veoma dobrom i originalnom stanju. Na njemu ne postoji nikakva rđa, nigde, ali posebno na donjem delu, gde je dobio poseban zaštitni tretman i sloj ulja.

Odometar pokazuje 55.898 pređenih kilometara, a motor je nedavno potpuno servisiran. Automobil sada čeka najboljeg ponuđača, koji će moći da uživa u njegovom sprintu do stotke iz mesta, koji finišira za 4,4 sekunde i maksimalnoj brzini od 241 km/h, ali pre svega, direktnom upravljanju, brzom prenosu i predivnom ponašanju na drumu ili zemlji, za koje je zadužen reli pogon na svim točkovima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group