Lancer Evo pod znakom pitanja?

Mitshubishi će obustaviti proizvodnju svog legendarnog modela, Lancer Evolution krajem ove godine, kažu izveštaji iz Japana...

 

Mitsubishi Lancer Evo X koji je skoro dobio nagradu u Britaniji, će biti poslednji Evo onakav kakvim ih pamtimo. Zamena za sada nije sigurna.

Kako javlja Nikka Jidosha Simbun, poslednji Lancer Evo sedan će biti proizveden pre kraja ove godine, dok je budućnost ove serije u ovom trenutku u najmanju ruku nesigurna. Skoro 250 000 Lancera je prodato od kada je ovaj automobil lansiran 1992, 92 000 u Japanu i oko 154 000 u ostatku sveta. 

Lancer Evolution je postao zaštitno lice Mitsubishi brenda, pomažući da se izgradi njegova slika pobedama na WRCu četiri godine za redom od 1996. do 1999. sa legendarnim finskim vozačem Tommije Makinenom. 

Zašto Mitsubishi odustaje od Evo modela, pogotovu u periodu kada nemaju dostojnu zamenu i kada ostali modeli ne ostvaruju uspeh koji je potreban? Ostaje nada da ga neće odbaciti u potpunosti, već da će naslednik u Evo liniji biti nešto potpuno novo, moguće sa hibrdnim pogonom, što zbog potrošnje, što zbog sve oštrijih emisionih standarda. 

Kao što možda već znate Mitsubishi je odlučio da rebrendira svoj stil u pravcu eko prijateljskih vozila, koncertrišući se na električne i hibridne automobile. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group