Lamborghini sa dva turbo-punjača i 1.100 ks protiv predstavnika MotoGP šampionata

Nije nikakva tajna da su MotoGP motocikli izrazito brze mašine, ali postavlja se pitanje da li Lamborghini Huracan Performante Spyder model, opremljen sa dva turbo-punjača i 1.100 ks, može stati jednom od njih na crtu?

Odgovor na ovo pitanje donosi nam CarWow kanal, koji je nedavno ovaj naizgled neuporedivi par postavio pred niz testova performansi. Iza volana modifikovanog Lamburghini modela našao se prvi čovek ovog kanala, Met Vaton, dok je za vožnju KTM MotoGP dvotočkaša bio zadužen bivši trkač Deni Pedrosa, čovek koji se smatra jednim od najboljih sportskih motociklista koji nikada nije osvojio slavni šampionat, finiširajući na drugom mestu tri puta i još toliko na trećoj poziciji zaredom.

Na papiru, moguće je zaključiti da su ova dva modela prilično dobro uparena, a uprkos tome što Lamborghini poseduje značajnu prednost po pitanju snage, on je ipak daleko teži i dolazi sa 1.507 kilograma, što je oko deset puta više od onoga što na točkovima nosi MotoGP motocikl. Za pokretanje dvotočkaša zadužen je jednolitarski četvorocilindraš unutrašnjeg sagorevanja sa oko 270 ks i 120 Nm obrtnog momenta.

U prvoj trci između ova dva predstavnika različitih svetova, pogon na svim točkovima pružio je prednost modelu Lamborghini na startu, ali kako se brzina razvijala, motocikl je uspeo da ga pretekne i na kraju osvoji laku pobedu. Druga trka nije krenula dobro za Pedrosu na motociklu, jer je on pustio kvačilo prerano i zavrteo zadnju gumu, što je dovelo do toga da pruži protivniku dovoljno prostora i mogućnost da zabeleži pobedu.

U trećoj i finalnoj trci, Huracan je ponovo imao fantastičan start, kao i u prvoj, ali je MotoGP predstavnik ipak uspeo da proleti pored njega i zabeleži još jedan trijumf. Nakon ovog testa održana je trka iz pokreta, a iako je Lamborghini izuzetno brz zahvaljujući paru turbo-punjača, on ipak nije mogao da se nosi sa KTM mašinom. Trka sa superautomobilom u trećoj i motociklom u petoj brzini bila je dosta ujednačena, ali je dvotočkaš ipak i iz nje uspeo da izađe kao pobednik.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group