Lamborghini pretvoren u čudovište za teške terenske uslove

Pre nekoliko meseci svet je mogao posvedočiti recikliranom Lamborghini Huracan modelu pretvorenom u namenski unikat od strane Krisa Steinbahera, sa youtube kanala B is for Build...

Nazvan Jumpacan, ovaj model je originalno trebalo da se takmiči u Mint 400 šampionatu tokom prošlog marta, ali su od tada sve trke prebačene za sledeći decembar. U međuvremenu, Steinbajer je bio u mogućnosti da potpuno izmeni ovaj model i pretvori ga u funkcionalnu jedinicu, dok u novom videu možemo videti kako izgleda njegova vožnja.

Najočigledija modifikaciju predstavlja cevasti ram ovog neverovatnog vozila. Pored njega, automobil je 3D skeniran od strane kalifornijske SE Motors kompanije, koja je razvila specilani terenski sistem vešanja i ostale šasijske komponente. Ova mašina smeštena je na 35 inča velike prednje i 37 inča velike zadnje gume, a umesto da ih okreće originalni V10 motor, za snagu ove jedinice zadužen je LS V8 model sa manualnim menjačem. Jumpacan poseduje kočioni sistem Mustang GT500 modela i enterijer je potpuno ogoljen kako bi se prilagodio trkačkim pravilnicima.

Koliko god bili impresionirani ovim modifikovanim automobilom, ne možemo, a da se ne pitamo koliko je obde od Lamborghini modela zapravo ostalo? Egzotični V10 je izvađen, ključni segmenti enterijera su otišli i njih su zamenila sportska sedišta i prateći elementi, vrhunsko vešanje, koje iako ne bi pomoglo previše u terenskim uslovima, više ne postoji, pa čak i ikonični stil italijanskog brenda nije tu jer su prednji i zadnji deo morali biti uklonjeni. Na kraju, sve što je ostalo od originalnog superautomobila jeste putnički segment karoserije, ali to možda ipak nije dovoljno kako bi se ovo vozilo okarakterisalo kao Lamborghini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group