Lamborghini Murcielago Versace-Savršeno dete sveta mode i autoindustrije

Lamborghini automobili sami po sebi predstavljaju pravu ekskluzivnost, ali nešto još ekstravagantnije svakako predstavlja jedan model italijanskog brenda kreiran u saradnji sa Versace brendom...

Ipak, ovog puta ne govorimo o automobilu po meri koji je naručio posebno entuzijastični ljubitelj oba italijanska luksuzna brenda – Lamborghini Murcielago Versace zapravo je predstavio pravu, zaista ekskluzivnu saradnju dve kompanije. Samo 20 ovakvih modela je ikada konstruisano, a jedan od njih se sada može kupiti u Velikoj Britaniji.

Nakon prvog pogleda na beli 2021 Murcielago, biće vam jasno da je on malo drugačiji od svih ostalih – dobio je liveriju trkačkog stila, sa brojnim referencama slavne modne kuće. Najodvažnija od njih svakako je ikonični logo u formi glave Meduze, koji je svoje mesto pronašao odmah ispred zadnjeg točka, sa obe strane vozila. Greek Meandros dezen brenda predstavljen je duž donje strane vrata, dok je tu i specijalna Versace oznaka na zadnjem delu automobila. Sve to je kao contrast dobilo crne, karbonske akcente, uključujući pragove, spojler i Reventon točkove.

Versace reference nastavljene su unutar putničke kabine, koja je prekrivena dvotonskom kožom. Ovde možemo videti sportska sedišta sa istim Meandros dezenom, koji svoje mesto pronalazi ispod Lamborghini logotipa. Tu je takođe i numerisana srebrna plaketa koja označava redni broj modela – u ovom slučaju osme šasije po redu. Model sa dvoje vrata originalno je došao sa odgovarajućim kožnim vozačkim rukavicama i koferom, ali u oglasu za prodaju ne možemo videti da li su i oni deo ponude.

Ispod haube, Murcielago skriva brutalni 6.5 litarski V12 motor. Iako je originalno mogao da proizvede 631 konsjku snagu, a prema izveštaju prodavca, unapređen je Valvetronic izduvnim sistemom koji tu cifru pomera na 680 ks. Ekskluzivni Murcielago imao je samo jednog vlasnika od svog nastanka pa sve do sada, dok na njegovom odometru možemo videti svega 9.990 kilometara pređenih kilometara, a u oglasu stoji da je u besprekornom stanju.

Cena ovog automobila nije javno objavljena, tako da ćemo morati da sačekamo i vidimo da li je će novi vlasnik kojim slučajem podeliti sa nama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group