Lamborghini kompanija počela da pravi zaštitne maske

Italijanska auto kuća otvorila je svoju fabriku, ali ovoga puta se fokusirala na pravljenje dezinfekcionih maski i vizira...

Pandemija korona virusa raširila se po čitavom svetu tokom poslednjih nekoliko nedelja, tako da se brzina njegovog širenja drastično povećala. Italija je i dalje najgore pogođena, pretrpevši najveći broj smrtnih slučajeva. Ceo zdravstveni sistem u zemlji je ograničen, ostavljajući snažan nedostatak sanitarnih sredstava za borbu protiv koronavirusa.

Tokom ovog izuzetno teškog perioda, Lamborghini kompanija je objavila da menja neka odeljenja svog proizvodnog pogona i da će praviti hirurške maske i zaštitne medicinske štitnike. Proizvodni pogon italijanskog proizvođača automobila nalazi se upravo u središtu epidemije i planira da donira sanitetske potrepštine bolnici Sant'Orsola-Malpighi u Bolonji, koja se bori za borbu protiv pandemije Covid-19.

Stefano Domenikalii, predsednik i generalni direktor  Lamborghinija, rekao je sledeće: „Tokom vanredne situacije poput ove, osećamo potrebu da damo konkretan doprinos. Stoga smo odlučili da podržimo bolnicu Sant'Orsola-Malpighi, ustanovu sa kojom godinama sarađujemo u promociji programa zaštite zdravlja naših radnika i u istraživačkim projektima. Mi ćemo ovu bitku pobediti zajedno radeći u sindikatu, podržavajući one koji su svakog dana na čelu borbe protiv ove pandemije. "

Lamborghini je izjavio da će svakog dana napraviti 1000 hirurških maski koje će biti spremne za koriščenje, a očekuje se i veliki broj zaštitnih vizira, koji će biti kreirani 3D tehnologijom.

Foto:Carscops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group