Lamborghini Jalpa predstavlja klasik vredan borbe

Više slika

Više slika

Verovatno nije ni blizu popularan kao poznati i ikonični modeli Miura ili Countach, ali Lamborghini Jalpa ostaje veoma važan segment autoindustrije...

Kreiran u svega 419 primeraka, uključujući i 34 koji poseduju volan sa desne strane, od 1982. do 1990. godine, model Jalpa predstavljao je odgovor kompanije Lamborghini na Ferrari 308 i dolazio je sa V8 motorom zapremine 3,5 litara, matiranim na 255 ks i petostepeni manualni menjač, zajedno sa nezavisnim sportskim vešanjem.

Model koji vidite u galeriji predstavlja 46. primerak koji je sišao sa trake početkom 1983. godine, posedovao je četiri vlasnika pre nego što je došao u posed trenutnog početkom novog milenijuma, ljubitelja i kolekcionara Lamborghini modela, koji se pre svega, savršeno brinuo o njemu. Tokom ovog perioda, Jalpa je prešao pun proces restauracije, koji je uključio finiširanje targa krova u boji karoserije i postavljanja radio/kasetofona, Carello maglenki sa zatvaračima i malih Vitaloni stakala.

Tokom 2013. godine, ovaj model Jalpa automobila dobio je svog šestog vlasnika, koji sada želi da se razdvoji od njega i postavio ga je na listu Silverstone Auctions događaja. Ova aukcijska prodaja biće održana 23. februara na sajmu automobila Race Retro International Historic Motorsport Show 2018 u Soneleigt Parku - Konventri, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Popularna aukcijska kuća procenjuje da će ovaj popularni sportski automobil, sa svega 85.000 kilometara na odometru, biti prodat po ceni koja će se zaustaviti negde između 65 i 75.000 funti. Ova suma nikako nije preterano velika za svakog pravog zaljubljenika u italijansku marku, a sudeći prema ukupnom stanju ovog klasika i njegovom iskonskom iskustvu vožnje koje donosi neko drugo vreme, interesovanje veoma lako može biti daleko veće od planiranog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group