Lamborghini Diablo VT roadster ostvario novi rekord na aukciji

Na nedavnoj aukciji Barrett-Jackson’s Scottsdale, Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. godine, prilagođen po željama bivšeg predsednika Donalda Trampa, postigao je neviđen uspeh prodajom po rekordnoj ceni od 1,1 milion dolara.

Ovaj Lamborghini po meri sada je svetski najskuplji Diablo model, prema izveštaju aukcijske kuće. Publika je bila uzbuđena dok je ovaj specifičan Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. (Lot #1407), prethodno u vlasništvu Donalda Trampa, postavljao novi rekord aukcije sa prodajnom cenom od 1,1 milion dolara."

Pre aukcije, bilo je očekivano da će ovaj impresivni automobil postići izuzetno visoku cenu, zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji vlasništva i jedinstvenim prilagođavanjima. Godine 1997, Tramp je naručio ovaj Diablo VT Roadster, jedan od samo 132 proizvedena za SAD u periodu od 1997 do 1999. Automobil sa V12 motorom završen je u Blu Le Mans boji, posebnoj nijansi koja nije bila standardno dostupna 1997. godine, što čini ovaj Diablo izuzetno retkim.

Prema izvorima, Tramp je imao poseban odnos sa Lamborghini kompanijom, što mu je omogućilo da naruči ovaj prilagođeni Diablo. Dodatno, automobil nosi pločicu sa natpisom „Donald Trump 1997 Diablo“ na vratima vozača, ističući posebnu vezu između Trampa i Lamborghini brenda.

Diablo pokreće 5,7-litarski V12 motor sa 492 KS i 582 Nm obrtnog momenta, uparen sa petostepenim manuelnim menjačem i pogonom na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 4,1 sekundu, dok maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Slični Diablo VT Roadster modeli, u sličnom stanju ali bez povezanosti sa poznatim ličnostima, obično se prodaju za znatno niže cifre u odnosu na ovaj poseban primerak.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group