Ferrari obara rekorde aukcijske prodaje

Više slika

Više slika

Aukcijska kuća RM Sotheby's dostigla je neverovatan profit od 92,5% prodajnog rejtinga i zaradila preko 63 miliona evra samo od marke Ferrari - Leggenda e Passione aukcija, kreiranih u saradnji sa italijanskim brendom...

Održana ovog septembra u legendarnoj Pista di Fiorano, aukcijska prodaja ove grupe obezbedila je da kupci vide svoje potencijalne autmobile putem telefonskih aplikacija, interneta i pokraj trkačkih staza gde se postavljaju radi otvorenog licitiranja, a Ferrari i RM Sotheby's uvek žude da predstave neke krajnje izuzente automobile. Uspeh prodaje predstalja pogodan omaž koji pomaže proslavi velikog jubileja kompanije Ferrari.

Za 2017 LaFerrari Aperta model ponude su bile žustre i veoma odvažne, toliko da su neverovatno zanimljivo veče zatvorile sa najvećom cifrom. Aperta model finiširan je u unikatnoj metalik Rosso Fuoco boji sa Bianco Italia duplom trkačkom trakom na karoseriji i zadnjem delu. Enterijer automobila je finiširan u crnoj alkantari sa crvenim kožnim umecima na sedištima, crvenim šavovima i sjajnim finišima od ugljeničnih vlakana.

Blisko iza ovog modela došli su i brojni 1959. Ferrari 250 GT LWB California Spider "by Scaglietti" modeli sličnog dizajna finiša. Sa neverovatno lepim izgledom i savršenim restauracijama, ovi automobili su zajedno doneli profit od 7.855.000 evra.

Sve oči su prirodno bile uprte u 1969. Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy, jedino ulično legalno aluminijumsko Daytona vozilo koje postoji. Veoma žestoka borba rezultirala je zaradom od 1.807.000 evra i učinilo da je ovaj Daytona model postao najskuplji ikada prodat na javnoj aukciji.

Iako nije najskuplji model večeri u kojoj je održana aukcija, 1983. Ferrari 400i, ponuđen je direktno od strane njegovog vlasnika Kita Ričardsa, koji je kreirao veoma visok nivo predprodajne pažnje. Legenda benda Rolling Stones prvi je vlasnik ovog modela i očuvao ga je u izuzetnom i originalnom izdanju. Ovaj veoma poželjni petostepeni, manualni primerak pordat je za 345.000 evra što je svetski rekord za njegovu liniju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group