Lada Niva Legend - Dokaz da drevna tehnologija ima svoje prednosti

Pored regularnih automobila, ekipa iza čuvenog Carwow kanala, odnedavno testira i ekstremne modele, kao što je Bugatti Chiron SuperSport...

Na potpuno drugom kraju spektruma, Met Votson je odlučio da bi bilo krajnje interesantno predstaviti Lada Niva Legend seriju, koja uprkos tome što je lansirana davnih sedamdesetih godina i danas predstavlja veoma čestu pojavu na ulicama, u službi vojski širom sveta, ali i u svim neprohodnim i terenskim sredinama.

Po pitanju stila, Lada Niva Legend nije promenila gotovo ništa od 1977. godine, dok je najprimetnije poboljšanje stiglo tokom osvežavanja 2014., kada je Urban paket dizajniran, donoseći novim vlasnicima integrisane branike, ali su i tada sve druge varijante zadržale tradicionalni stil. Prošlogodišnji redizajn fokusirao se na enterijerne površine, iako je malo toga zapravo moglo biti urađeno pošto je tako staro vozilo baza, što prema mnogima podiže zabrinutost po pitanju bezbednosti, takođe.

Votson tvrdi da je uprkos činjenici da je ova mašina odavno prevaziđena sa njenom drevnom tehnologijom i lošom plastikom, putnička kabina ovih modela je veoma dobro sastavljena. Luxe verzije dolaze opremljene karakteristikama kao što su električni podizači prozora, klima, grejači u prednjim sedištima i stereo sistem. Kao što možemo očekivati, prostor na zadnjem delu prilično je skučen, mada su dostupne i duže verzije sa petoro vrata, dok je kapacitet prtljažnika svega 265 litara, što je količina ostavinskog prostora koji dobijate u gradskim automobilima današnjice.

Vožnja Niva modela deluje daleko ugodnije nego što bi se to moglo očekivati, što je posebno omogućeno putem mekanog vešanja i unibody konstrukcije, a kako je i sam voditelj ove emisije naglasio, čak se i menjač može uporediti sa modelom sa neke poljoprivredne mašine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group