Lada Niva iz osamdesete u izvanrednom stanju sa cenom od gotovo 300.000 evra

Više slika

Više slika

Neuništivi Lada Niva model verovatno predstavlja jedno od najpoznatijih vozila koje je ikada stiglo iz Rusije, ali čak i njegov klasični status nije dovoljan kako bi se opravdala cena od 268.583 evra, koliko vlasnik traži za ovaj posebni primerak koji vidite u našoj galeriji...

Ovaj posebni model predstavlja Lada Niva jedinicu iz 1980. godine koja stiže sa neverovatno niskom kilometražom od svega 220 pređenih kilometara na odometru.

Prvi put predstavljena 1977. godine, ova linija se nalazi u proizvodnji i danas, održavajući robusan, minimalistički i praktični, budžetski orijentisani karakter, zajedno sa nepromenjenim izgledom uprkos brojnim poboljšanjima tokom godina. Stoga, dostupnost potpuno novih Niva modela čini prodaju, odnosno cenu ovog modela sa početka osamdesetim još neverovatnijom. Bilo kako bilo, nemoguće je ne primetiti izvrsno, gotovo fabričko stanje ovog modela, koji je fantastično čuvan tokom četrdeset i tri godine od kada je izašao iz fabrike.

Sudeći prema listi auto.ru sajta, ovaj terenac se trenutno nalazi u Toljatiju, u blizini AvtoVAZ fabrike. Vlasnik ovog modela poseduje originalnu dokumentaciju i račune, pružajući dokaz o kupovini Niva modela osamdesete godine. Pošto se ovde radi o ranom modelu prvog na svetu masovno proizvođenog terenca sa jednodelnom karoserijom, on poseduje horizontalno postavljene štopaljke, koje dodatno ističu njegov retro izgled i privlačnost.

Nevezano sa godinama, eksterijer ovog Niva modela u izvanrednom je stanju, poseduje originalnu crvenu boju, hromirane branike i čelične točkove koji još uvek sijaju. Šasija, uključujući vešanje, agregat, diferencijal i izduvnu granu, deluje u potpunosti netaknuta i podseća na one koje možemo videti na poptuno restauriranim klasicima zbog nedostatka korišćenja. Kada pogledamo enterijer, možemo videti sedišta i kontrolnu tablu i dalje zaštićene plastičnim navlakama koje su bile prisutne prilikom isporuke vozila, što samo još više dodaje njegovom besprekornom stanju.

Ispod haube nalazi se originalni 1,6 litara veliki benzinski četvorocilindraš sa unutrašnjim sagorevanjem, dobar za 75 ks. Ovo je neznatno manje od trenutne serije modela, koja stiže sa 1,7 litara velikim agregatima koji stvaraju 82 ks. Ova snaga se šalje na sva četiri točka putem četvorostepenog manualnog menjača i pravog pogona na svim točkovima sa tri diferencijala na zaključavanje.

Kada se ima na umu da najnovije izdanje 2023 Lada Niva Legend modela, koje je daleko modernije od ovog, startuje sa značajno manjom cenom od svega osam hiljada evra, deluje potpuno neverovatno da će bilo ko biti spreman da izdvoji astronomsku sumu koja je potrebna za ovog putnika kroz vreme. Jedina upotrebna vrednost ovog modela možda postoji u nekonvencionalnoj ulozi garažne kraljice ili izložbenog eksponata u muzeju, kako bi omogućio budućim generacijama da vide jedan od prvih Niva modela u njegovom originalnom stanju.

N.Đ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group