Kupovina veka - 1993 Toyota MR2 Turbo sa 2.351 km za 500 $

Više slika

Više slika

Malo je japanskih automobila poželjno kao Toyota MR2 Turbo, posebno njegova druga generacija...

Stoga, možete samo zamisliti iznenađenje kada smo na internetu naišli na priču jednog Reddit korisnika koji je kupio gotovo jedva voženi 1993 MR2 za svega 500 dolara.

Novi vlasnik ovog belog MR2 modela tvrdi da je njegov novi mezimac stajao u radionici u kojoj je radio proteklih nekoliko godina. Tokom dalje istrage, ovaj čovek otkrio je od vlasnika radnje da je sportski model ostavljen kod njega još 1999. godine, jer nije mogao da se pokrene.

Iz nekog nepoznatog razloga, vozač ovog MR2 Turbo nije više mogao da bude kontaktiran, a automobil je ostao u garaži tokom gotovo dve decenije.

Pošto je automobil posedovao svega 2,351 pređeni kilometar ispod kaiša, ovaj momak je učinio baš ono što bi svaki zaljubljenik u četvorotočkaše uradio. On je upitao vlasnika radnje da li bi mogao da ga otkupi. Nakon nešto kopanja po internetu ljudi su shvatili da je ovaj MR2 Turbo zapravo ukraden iz predstavništva kompanije Toyota, 1999. godine i nikada nije pronađen.

Nakon organizovane licitacije i plaćanja cene od 500 dolara, ponosni novi vlasnik ponovo ga je pokrenuo nakon menjanja električnih instalacija startera, pumpe goriva i brzinometra. Kako bi mu ponovo udahuo novi život, sportski automobil dobio je zvučni sistem zajedno sa drugačijim sedištima.

Predstavljena 1989. godine, druga generacija Toyota MR2 Turbo modela, poseduje dvolitarski 3S-GTE motor koji isporučuje 200 ks i matiran je na petostepeni manualni menjač. Svež iz salona, automobil je mogao da dostigne stotku za 6,1 sekund i sprinta na četristo metara u vremenskom okviru od 14,7 sekundi

Fotografije koje je obezbedio novi vlasnik, otkrivaju da je ova MR2 Turbo u savršenom stanju. Iz daljine, farba deluje u razumno dobrom stanju, a bez obzira na prašinu koja se unutra nalazi, enterijer takođe deluje fantastično. Što je još važnije, šasija modela je u izvanrednom stanju, dok je rđu moguće videti samo na par površinskih mesta. Reč odlično stanje, koristimo u kontestu činjenice da je automobl stajao na otovorenom 20 godina, tako da je potpuno opravdana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group