Kupio 200 klasičnih Land Rover modela i danas ih prodaje za milione

Mnogo pre nego što je korona virus došao i zatvorio nas u naše domove, i kada su automobile još uvek direktno isporučivale kompanije, Britanac Čarls Foset je odlučio da kupi čitav vozni park najnovijih klasičnih Land Rover Defender modela i zaključa ih u ogromno skladište.

Sada osnivač i vlasnik Twisted – britanske kompanije specijalizovane za modifikaciju određenih modela – otvara vrata svoje garaže i prodaje uskladištena vozila.

Čarls Foset je objasnio: „Otišao sam u fabriku Defendera u Solihulu da upoznam ljude koji proizvode vozila. Ovih šesnaest Defendera 110 koji se sada prodaju su pažljivo odabrani zbog datuma izrade. Svi su registrovani 2016. godine – nakon što je model prestao sa proizvodnjom – što znači da su ovo među poslednjim komadima iz serije i verovatno kolekcionarski.”

2015. godine, jedan Land Rover Defender 110 XS u Velikoj Britaniji je koštao oko 39.465 evra. Međutim, prilagođena Defender verzija kompanije Twisted je veoma drugačija i mnogo skuplja od originala. Cene modifikovanog Defendera počinju od oko 152.200 evra + PDV za dizel verziju i 208.000 evra + PDV za benzinsku verziju.

Kao što je pomenuto, trenutno je dostupno za kupovinu samo 16 modifikovanih Land Rover Defendera (po dva u svakoj od osam boja), dok će ostali biti dostupni kasnije pošto Twisted nastavi da radi sa automobilima koje je Faset nabavio.

„Twisted će modifikovati svih 16, ali kako će izgledati zavisi od stila života i ukusa kupca“, kaže Faset. Ako su proračuni tačni, očekuje se da će prikupiti između 30,5 i 41,6 miliona evra.

Čak i bez modifikacije ostatka automobila u svojoj floti Land Rover Defendera, Faset bi zaradio milione na njihovoj prodaji, s obzirom na to da nema malo onih koji su spremni da plate oko 250.000 evra da poseduju takav model.

Ako ste jedan od njih, možda bi trebalo da počnete da razmišljate o tome. Iako u Fosetovom skladištu još uvek ima 184 Defendera, narudžbine i rezervacije stižu svakodnevno. Oni koji su se već odlučili mogu naručiti svoj automobil na Twisted sajtu i biće vam isporučen sledeće godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group