Kubanci nezainteresovani za kola

Uprkos činjenici da je uklonjena zabrana kupovine automobila koji su noviji od 1959, Kubanci su od decembra kupili samo 50 automobila i 4 motora...

 

Nova vlada je uklonila zabranu na kupovinu novih vozila po prvi put od kada je Kuba postala komunistička zemlja, ali izgleda da su cene novih automobila tolike, da samo bogati ljudi mogu da ih priušte. 

Uzimajući u obzir da je većina zaposlenih na Kubi ispod granice siromaštva, a neki od njih zarađuju samo oko 17 dolara mesečno, izdatak od 90 000 dolara za Peugeot 206, ili čak 263 000 dolara za Peugeot 508 je nemoguć.

Kao što možda već znate, glavni razlog za to što je Kuba preplavljena Ševroletima iz pedesetih i modelima Buicka, je što do skora samo automobili koji su napravljeni pre kubanske revolucije su mogli da se prodaju. 

Godine 2011. kubanski predsednik Raul Castro je dozvolio građanima da prodaju i kupuju kola jedni od drugih, ali samo posle specijalne autorizacije od strane vlade. Od januara 2014. vlada je povukla korak autorizacije, ali cene i dalje sprečavaju prodaju novih automobila. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group