Krenite u vožnju klasičnim i neprevaziđenim Ferrari F40 modelom

Ferrari F40 model predstavlja jedan od najboljih i najikoničnijih superautomobila ikada kreiranih, a iako većina nas nikada neće imati priliku da vozi ili se makar provoza ovom legendarnom mašinom, izuzetni video POV kanala pruža nam sledeću najbolju stvar...

Posebni F40 u kome sada možemo uživati makar na ovaj način, nalazi se u vlasništvu Instagram korisnika pod imenom Drive N Slide i uprkos tome što je svega 1.300 primeraka kreirano ikada, on se očigledno ne boji da pogura svoju jedinicu do njenih granica i vozi je baš kako bi Ferrari od njega to i želeo.

Tokom šestominutnog videa, vlasnik ovog F40 modela prolazi korz predivne ruralne predele i prema svemu sudeći usavršio je upravljanje ovom mašinom. U jednom delu, on čak izvodi veoma impresivan poverslajd izvlačeći se iz krivine. GoPro kamera montirana na teleskopskoj ruci na zadnjem delu ovog F40 modela takođe donosi uvid u vatru koja izbija iz izduva, dok motor udara u limiter obrtnog momenta. Ovo je zaista prizor koji vredi videti.

U poređenju sa modernim Ferrari modelima, klasični F40 može biti posmatran kao "slaba" mašina, sa turbo V8 motorom zapremine 2,9 litara, kapovanom na 471 ks, pri 7.000 rpm i 577 Nm obrtnog momenta, ali je on u svoje vreme bio Maranelovo najbrže, najmoćnije i najskuplje čedo. Štaviše, on je dosta lakši od bilo kog Ferrari modela današnjice, sa 1.133 kilograma, suv i bez ikakvih tečnosti. Za uske i krivudave puteve, ova mašina nudi i više nego dovoljne performanse, dok manuelni menjač ovu liniju čini daleko uzbudljivijom za vožnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group