Kreirao toalet u prtljažniku svog Toyota Fortuner terenca

Kamperi i kuće na točkovima poseduju ugrađene mokre čvorove i savršeni su za uživanje na otvorenom, ali niko ne može očekivati sličnu postavku u regularnim SUV modelima...

Međutim, to nije sprečilo jednog vlasnika Toyota Fortuner modela iz Indije da ugradi WC šolju u svoj prtljažni deo, omogućujući joj pristup iz putničke kabine. Terenac opremljen toaletom predstavljen je lokalnom auto-moto novinaru Saratu Sađiju, koji je kreirao čitav prilog o njemu putem svog Youtube knala. Na veliku žalost ostatka sveta, ovaj čovek govori hindu i ne postoji prevod, ali je sam video ipak dovoljan kako bi se sve shvatilo na pravi način.

Specijalni toalet dizajniran je i kreiran od strane brenda Ojes Automobiles, indijske kompanije spcijalizove za kuće na točkovima. Ova firma odradila je odličan posao integrišući daleko više prostora u zadnjem delu putničke kabine Fortuner modela, ali je toalet i dalje dosta skučen zbog ograničene visine enterijera. Kutija je postavljena u prtljažniku, zauzimajući gotovo pola prostora trećeg reda sedišta, što znači da je SUV baziran na Hilux seriji sada šestosed sa nešto ograničenijim prostorom za prtljag pozadi.

Dodatni prostor je jedva dovoljan kako bi u njega stao odrastao čovek, ali poseduje pravu WC šolju, ventilaciju i vrata. Kako su mediji preneli, vakuum toaletne konverzije veoma su česte u Indiji od početka pandemije, posebno u slučaju vlasnika koji prevaljuju velike razdaljine. Ova opcija veoma je popularna među taksistima koji teško nalaze čiste toalete i bezbedna mesta za vršenje nužde. Opis snimka sugeriše da je ovaj projekat kreiran po zahtevu i da je potpuno prilagođen ljudima sa invaliditetom.

Vakuum toaleti mogu biti korišćeni čak i kada je vozilo u pokretu, zahvaljujući kontejnerima obezbeđenim od curenja, mada nije preporučljivo u slučaju naglog kočenja ili oštrijih manevara skretanja, kada stvari mogu postati veoma loše po onoga koji na ovakvom prestolu sedi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group