Kraj puta za Ford Ka?

Budućnost najmanjeg Fordovog modela Ka, ne obećava. Prema Fordovim marketing direktorima Ka je izostavljen iz poslednje markentiške kampanje, što verovatno nagoveštava da će proizvodnja ovog modela biti obustavljena...

 

 

"Već neko vreme ne izbacujemo nove promo materijale za Ford ka", rekla je Elena Cortesi, direktor za socijalne medije za Evropu u Fordu.

Zašto Ford nije uključio jedno od svojih vozila u novu kampanju? To može da znači da je Ka na kraju svog puta, što je veoma verovatno sa obzirom na činjenicu da je prodaja pala za 20% prošle godine, a ove za čak 27%. 

Druga generacija Ford Ka je lansirana 2008, brzo nakon predstavljanja Fiata 500 na kojem se bazira. Oba modela se prave u Fiatovoj fabrici u Tychy-ju, Poljska, ali dok 500 ima komercijalni uspeh, Ka nema, iako je daleko jeftiniji.  U Nemačkoj cena za Ford Ka je €7,900, dok je početna cena za Fiat 500 €11,600.

Zbog niske cene i slabe prodaje, Ka ne donosi nikakav profit. Od 2015 Fiat planira da proizvodi novu generaciju 500 i u Poljskoj. Samo će vreme pokazati da li će Ford da nastavi saradnju sa Fiatom, ili će izabrati novog partnera. Tu je i opcija da se povuku iz mini segmenta. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group