Koncept model svemirske generacije

Više slika

Više slika

Ovaj unikatni koncept kompanije Italdesign iz kasnih osamdesetih godina, nedavno se našao na prodaji za sumu koja je nešto manja od milion evra.

Aukcijska kuća je postavila oglas u kome je otkrila da nakon svog ovog vremena, koncept automobil na odometru poseduje svega 7.000 pređenih kilometara i da je prvi put zvanično registrovan 1992. godine, četiri godine nakon rođenja.

Ovaj listing karakteristika takođe pominje i to da Aztec poseduje 250 ks, iako ostali izvori navode da se u njemu zapravo nalazi petocilindrični motor brenda Audi zapremine 2,2 litre, koji ipak, ima nešto manje konja. Ostale brojke uključuju maksimalnu brzinu od 247 km/h, dok je model u mogućnosti da dostigne prvih 100 na sat za 7,7 sekundi, a motor je povezan sa pogonom na sva četiri točka putem petostepenog manualnog menjača iz Lancia Delta Integrale modela.

U enterijeru putničke kabine se nalazi navigacioni sistem, JVC Hi-Fi sistem, elektronsko podešavanje retrovizora, kožni upravljač, AEG slušalice za vozača i putnike i sigurnosni pojasevi koji se vezuju na četiri tačke.

Dizajniran od strane branda Giugiaro, Azstec model je veoma poseban u svakom smislu, dok su vozač i kopilot fizički razdvojeni i primorani da komuniciraju elektronskim putem i uz pomoć prethodno pomenutih slušalica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group