Wiesmann je mrtav ali njegov automobil nije

Više slika

Više slika

Nestanak Whichever modela nazovite smrću retro stila ili događajem koji je potresao evropsku automoblisku javnost i njenu proizvodnju...

Primerak kompanije Wiesmann koji vidite u galeriji, predstavlja delo brenda koji nažalost više nije sa nama, ali to na svu sreću ne znači da njeni automobili nisu, kao što on i potvrđuje.

Ukoliko nikada niste čuli za Whichever automobil, to uopšte ne mora da vas čudi ukoliko imate u vidu koliko je nejasan ovaj nemački proizvođač zapravo bio. Kompanija je osnovana 1988. godine od strane braće čije prezime možete pretpostaviti, u malom gradu Dulmenu na severozapadu Nemačke. Ovaj brend je imao samo jedan model u svojoj liniji, doduše praćen brojnim reinterpretacijama, pre nego što je na kraju bankrotirao 2013. godine.

MF5 GT model je predstavljao najbolji od svih ovog brenda, posedovao je izgled kupe automobila retro stila i bio je napajan identičnim motorom koji možete pronaći u modelima BMW X5 M ili X6 M iz 2013. godine. Taj twin-turbo V8 motor šalje 574 ks i 680 Nm obrtnog momenta na zadnju osovinu putem šestostepenog automatskog menjača, kombinacije dovoljne za stotku iz mesta u intervalu manjem od 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 310 kmh.

Kompanija je napravila svega 20 GTs u MF5 specijal izdanju, od kojih se jedan u savršenom izdanju našao na prodaji u jednom belgijskom JamesEdition predstavništvu. Automobl je finiširan klasičnim srebrnim i crnim nijansama, poseduje svega 3.487 km na satu i procenjen je na 279.000 €. Ovo je daleko veća suma od baznih 189.500 €, koliko je bilo potrebno izdvojiti za model kada dok je kompanija i dalje bila u poslu.

Prodaja je idealna solucija za sve koji su model kupili kada je tek izašao, jer je danas definitivno jedan od ultra retkih kolekcionarskih primeraka koji bi svaki obožavaoc dubljeg džepa definitivno poželeo da poseduje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group