Kompanija Tesla je već osigurala preko 1.200 Semi rezervacija

Više slika

Više slika

Prvi i do sada jedini električni šleper kompanije Tesla deluje kao vedar komad budućnosti, a kao što je to uvek slučaj, mnogi već prihvataju opklade vezane za njegovu neizvesnu sudbinu...

Bilo kako bilo, ljudi su uvek skeptični prema inovacijama, ali veliki kamioni definitivno još uvek nisu pronašli svoje pravo mesto u industiriji električnih vozila. Sada stvari mogu biti promenjene drastično, a, pored toga što rani pokazatelji nisu bili previše naklonjeni ovom segmentu, deluje da je Elon Mask svakako spreman da se kocka i veruje da se stvaranje električnih kamiona itekako može isplatiti.

Prošlog meseca, ovaj inovativni brend predstavio je potpuno električni Tesla Semi sa 500 milja prelaznog opsega i obećao je da će revolucionalizovati način na koji se kamioni pokreću. Sudeći prema američkim medijima, kompanija Tesla već je osigurala 1.230 porudžbina za svoj šleper.

Jedna fotografija koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama postavljena je na zvaničnoj stranici jedne renomirane građevinske firme koja je takođe poručila Semi kamione direktno od Maska. Na ovom sajtu uključen je i broj rezervacije EO000001230, koji dokazuje da sve ovo ipak nije marketinški trik.

Niko van kompanije Tesla za sada ne zna da li su ovi brojevi rezervacije sekvencijalni, ali je itekako moguće da jesu. Takođe, vrlo je verovatno da više kamiona može biti rezervisano jednim brojem, na šta je jedna kalifornijska publikacija sugerisala.

U nekoliko prethodnih dana, brojni brendovi objavljivali su svoje porudžbine za Tesla Semi model, a među njima su, Anheuser-Busch, Sysco i Wal-Mart.

Porudžbina ulazne verzije opsega Tesla Semi kamiona zahteva depozit od 20.000 dolara. Ukoliko je ovaj proizvođač zaista zaključio najmanje 1.230 jedinica svojih vozila, ukupna očekivana dobit iznosi 24,6 miliona dolara. Međutim, ove cifre su verovatno daleko veće jer će određeni modeli biti poručeni iz Founders Series paketa, čija cena rezervacije iznosi 200.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group