Kompanija Mercedes predstavila svoj prvi AMG One model isporučen vlasniku

Više slika

Više slika

Kada biste rekli da je razvoj Mercedes-AMG One modela trajao mnogo duže nego što je bilo ko očekivao, to bi zvučalo pomalo potcenjivački, ali je prošle godine jedan primerak konačno isporučen kupcu i sada mi obični smrtnici imamo priliku da ga vidimo...

Mercedes-AMG je podelio fotografije ovog modela putem svoje Facebook stranice, naglašavajući kako su one obeležile zvanično predavanje ključeva prvom vlasniku AMG One automobila, ističući na ovaj način jedan veliki jubilej za ovog proizvođača koji se dogodio u okviru prošle godine.

Vrlo malo detalja je poznato vezano za ovaj posebni primerak, stoga niko nije siguran koje opcione dodatke ima, niti kako njegov enterijer zapravo izgleda. Ono što možemo videti jeste da je on finiširan u nijansi metalik crne boje visokog sjaja, na kojoj u kontrastu stoje srebrne trokrake zvezde širom zadnje polovine. Ova mašina poseduje brojne Patronas zelene akcente, uključujući točkove, prednju stranu i pruge koje se nalaze duž vrata.

Iako je AMG One nemački hiperautomobil, svaki od 275 primeraka ove linije ugovorom je vezan za proizvodnu traku u Koventriju, gde se svaki od njih sklapa ručno. Motori ovih modela takođe su testirani u Mercedes-AMG High Performance Powertrains ustanovi u Briksortu, što je isto mesto na kome ova kompanija maltretira pogonske sklopove svojih Formula 1 bolida.

Radi podsećanja, pogonski sklop ovog automobila sastoji se od 1,6 litara velikog četvorocilindraša, jednog električnog turbopunjača, on poseduje direktno ubrizgavanje, port ubrizgavanje, obrće se do neverovatnih 11.000 rpm i predstavlja derivat mašine iz F1 trkačkog bolida nemačke kompanije.

Hiperautomobil takođe poseduje jedan električni agregat na radilici, koji generiše dodatnih 161 ks, drugi integrisan unutar turbopunjača sa 121 ks i par električnih motora na prednjoj osovini koji kombinovano isporučuju 322 ks i zaokružuju sveukupan izlaz na brutalnih 1.063 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group