Koliko je brza Volkswagen buba LSR

Više slika

Više slika

Pa, to sve zavisi od modifikacija koje je dobila, ali kada ima akronim LSR u svom nazivu, brzina je jedini mogući rezultat…

Opsesija brzinom je sjajna stvar, jer dovodi do kreiranja nekih veoma interesantnih automobila, sa još interesantnijim postavkama motora. Kada pronađete automobil sa LSR u nazivu, to obično znači Land Speed Record, što je baš slučaj sa ovom VW Beetle LSR.

Nju je kreirala THR Manufacturing kompanija za VWoA, kako bi se poigrala na Bounvil Slanim Polima u Juti, gde je cilj dostići maksimalnu brzinu na potezu od jedne milje. Pa, koliko je brža bila od svoje maksimalne brzine od 210 kilometara na sat?

Odgovor na to pitanje je dosta brža. Njen fabrički motor proizvodi 210 konjskih snaga i dostiže sto kilometara na sat za pristojnih 6.6 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 210 kilometara na sat. Ova verzija ima modifikovani EA888 TSI motor sa četiri cilindra, turbo punjačem, livenim klipovima i šipkama, osovine većih profila, a ima i neke trikove koji joj povećavaju izlaz snage do 543 konjske snage.

Kako bi se dobro snašla na slanim poljima, opremljena je nižom suspenzijom i specijalnim gumama i točkovima koji su napravljeni baš za te uslove. Takođe, dodati su joj i padobrani, kako bi je usporili nakon ludog ubrzanja, a njen enterijer je prugrast i pripremljen za trku, kao što ste i mogli da očekujete.

U rukama profesionalnog vozača Prestona Lernera, VW Beetle LSR postala je najbrža Buba koja je dospela u knjige rekorda. Na distance od jedne milje, ona je dostigla masivnih 330 kilometara na sat na 2016 World Of Speed događaju.

“Imali smo dovoljno snage da idemo još brže, samo da so nije bila tako porozna”, rekao je Preston. “Ipak, videti Bubu kako juri 330 na sat bilo je iskustvo koje ja nikada neću zaboraviti”.

Sada očekujemo da vidimo još više ovog automobila na drugim događajima, jer bi bila prava šteta da završi u garaži nakon ovakvog uspeha. Definitivno skidamo kapu VWoA kompaniji!

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group