Kolekcionar zamenio 5 Toyota MR2 za jednu Mazdu MX5

Više slika

Više slika

Koliko daleko biste otišli kako biste sebi osigurali jednog modernog roadstera?

Verujemo da ne toliko daleko, da za njega zamenite pet klasičnih sportskih modela, zar ne? Ipak, kako kaže Ben Broderton, menadžer prodaje u Coat Toyota salonu u Misuriju, jedan univerzitetski profesro u penziji je uradio upravo to: zamenio je pet Toyota MR2 prve generacije, za jedva voženi 2016 Mazda MX—5 Miata.

Njegova kolekcija sadržala je žuti model iz 1985.godine, sa 333.134 kilometara na odometru, koji je originalno bio srebrne boje, kao i jedan crveni iz 1986.godine, sa 225.308 kilometara na odometru, sa krovom od čvrstog metala. Model iz 1987.godine ima belu boju, a dolazi sa automatskim prenosom brzine i prešao je 129.552 kilometra.

Još jedan beli model, sa 126.334 kilometra na satu, pridružio se ovoj skupini, a on je kreiran 1988.godine i ima motor sa superpunjačem. Što se finalnog primerka tiče, on je sastavljen 1989.godine, dobio je Ice Blue Pearl finiš i ručni prenos brzina, a najmanje je vožen od svih drugih iz ovog čopora, pa na odometru ima samo 45.062 kilometra.

Malo nakon što su objavili ovaj dogovor na društvenim medijima, prodajni salon dobio je poruke od svih ljubitelja vožnje iz čitave zemlje. Do prošle nedelje, sve Toyote MR2 koje je dovezao pomenuti profesor, sem modela žute boje su prodate.

Pitanje koje postavljamo je sledeće: zašto se profesor odlučio da se rastane od pet klasičnih sportskih modela, zarad modernog roadstera? Odgovor je zapravo savršeno jednostavan. Dosadilo mu je konstantno održavanje MR2 modela i želeo je nešto novije.

U prethodnom dogovoru, nekadašnji vlasnik svih ovih MR2 modela zamenio je još jedan od svojih klasika i kupio novu Toyota Tacomu.

Ipak, na kraju se moramo zapitati: bilo da ste kolekcionar ili niste, zašto bistei mali pet MR2 modela u svojoj garaži? Verovatno nikada nećemo saznati.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group