Koka kola vraća akumulator u život


Ako imate problema sa vašim akumulatorom, pre njegovog menjanja proverite da nemate problema sa oksidacijom...

Posle određenog vremena, na kontaktima akumulatora može se pojaviti oksidacija i korozija koja sprečava da se ostvari dobar kontakt,tako da vaš akumulator može biti dobar, ali oksidacija sprečava protok struje pa vaš auto neće da upali. Zato je potrebno da očistite kontakte na akumulatoru, kao i konektore automobila koji idu na vaš akumulator.

Iako to možete očistiti na različite načine, pokazalo se da koka kola odlično čisti ovakve stvari i da gotovo trenutno uklanja koroziju i oksidaciju.

Konektore akumulatora potopite 10 minuta u koka kolu, a akumulator skinite i prolijte malo kole po kontaktima,a zatim sunđerom dobro istrljajte. Možete koristiti i žicu za sudove kako bi bolje očistili i skinuli oksidaciju.

Dokazano je da 80% akumulatora koji neće da upale, zapravo imaju problem sa lošim kontaktom koji nastaje znog oksidacije, pa se potrudite da barem jednom u 6 meseci uradite ovo čišćenje, jer će vaš automobil mnogo bolje raditi.

 

Foto.LOLWOT

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group