Koka Kola kao aparat protiv gašenja požara

Ako nemate aparat za gašenje požara, onda koristite koka kolu...

Da li u svom automobilu imate aparat za gašenje požara? Ako nemate, niste jedini, jer 70% vozača ovaj aparat nema u svom autu. 

Vatra može biti nepredvidiva i često opasna i ako se uspaničite, katastrofa može biti ogromna. Vozači misle da do požara u autu teško može doći, ali verovantoća za to je velika, naričito ako vozite stariji automobil sa oštećenim strujnim instalacijama. Zato smo odlučili da vam pokažemo kako da ugasite vatru ako nemate aparat za gašenje požara. Verovali ili ne, spas leži u koka koli.

Zbog ugljen dioksida koji se nalazi u ovom piću, koka kola je sjajna tečnost za gašenje vatre, jer vatra ne može goreti tamo gde nema kiseonika. Dovoljno je da koka kolu dobro promućkate i da je zatim isprskate po vatri. Videćete da će se plamen vrlo brzo ugasiti.
Ovu metodu možete koristiti i na roštiljima ili u vašem domu, jer će koka kola i tu odraditi sjajan zadatak.

I druga gazirana pića mogu dobro poslužiti, upravo zbog te koncentracije ugljen dioksida, ali koka kola se ipak pokazala kao najbolje sredstvo za gašenje nekontrolisanih požara.

Pogledajte video klip.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group