Koji je od dva ikonična superautomobila osamdesetih bolji

Ukoliko ste odrastali osamdesetih godina i volite automobile, postoje dobre šanse da ste imali jedan ili možda oba ova automobila, naravno u formatu igračaka, osim ukoliko niste zaista rođeni pod srećnom zvezdom...

Lamborghini Coutach i Ferrari Testarossa predstavljaju automobile iz snova i prave pionire svog opsega, ali njihova klasična lepota i neponovljive karakteristike nikada nisu ozbiljno odmerile snage, sa dva modela rame uz rame u stvarnom životu. Pitanje 'koji je od ova dva modela bolji', predstavlja ključ novog videa 888MF kanala, koji je upario Countach LP 5000QV iz 1986. godine i Testarossa model iz 1988., kako bi svima otkrio kako izgleda kada ih vozite na regularnim putevima.

Nevezano sa tim što je Ferrari jedinica vožena daleko manje i dolazi sa svega 12.875 pređenih kilometera na odometru, deluje da je upravo on automobil koji je nešto više prilagođen svakodnevnoj upotrebi. Sa druge strane, iako je on nešto manje vizuelno upečatljiv u poređenju sa Lamborghini modelom, on je ipak daleko zrelije vozilo, prema svemu sudeći.

Sa kvalitetom izrade koji doprinosi njegovoj ogromnoj ceni, tišim motorom, dobrom preglednošču i predvidivim upravljanjem, Testarossa je neverovatno lagan automobil za vožnju. Njegov menjač sa "gated shifter" šaltheblom predstavlja nešto na šta se danas većina ljudi mora navići, ali ostatak ovog automobila pruža osećaj sasvim normalnog modela, više nego dobrog, pre svega.

Voditelj emisije izjavio je kako bi bio potpuno spreman da pređe čitav kontinent sa njim ukoliko bi se za tim ukazala potreba, što je nešto za šta je manje oran kada je u pitanju Countach model. Sa dosta kritičnim kvalitetom izrade, apsolutno zastrašujuće lošom preglednošću i kočionim mogućnostima koje ne ulivaju poverenje, Countach je daleko manje civilizovanija mašina od Ferrari jedinice.

Međutim, tu su i njegove prednosti, jer je na kratkim relacijama, Countach uticajniji model od Ferrari suparnika. On je glasan, težak i izgleda kao divlja zver koja je pobegla iz nekog udaljenog rezervata. Countach je mašina koja zahteva pažnju i predstavlja pravi primerak za isticanje, dok je za svakoga ko želi da doživi najveću zabavu u svom životu, ali u kraćim vremenskim razmacima, on jednostavno neprevaziđen.

Tamo gde Ferrari Testarossa može proći kao pravi grand tourer, koji može biti vožen aktivno, Lamborghini je više primerak za isticanje i hvalisanje, namenjen ostavljanju jakih impresija kod posmatrača. Danas, baš kao što je to bio slučaj sa decom osamdesetih godina, Countach u suštini ostaje zaštitno lice autoindustrije iz tog vremena i dekade u kojoj je nastao.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group