Koja linija velike nemačke trojke donosi najbolje luksuzne modele

Mercedes S-Class, BMW 7-Series i Audi A8 definitivno predstavljaju najluksuznije automobile koje ljudi mogu kupiti pored Rolls-Royce modela i pojedinih egzotičnih mašina...

Upravo iz ovog razloga, postavlja se pitanje koja je od ove tri linije velike nemačke trojke najbolja? Za davanje ovog komplikovanog odgovora nedavno je bio zadužen Met Votson iz Carwow ekipe, koji je pokušao da nam predstavi ove tri jedinice u poslednjem videu zaduženom za uporedno testiranje modela, njihovih performansi i luskuznih karakteristika koje sa sobom donose.

Najvažnija stavka koju je potrebno uzeti u obzir prilikom ovakvog upoređivanja jeste cena, jer predonosti koje niža cifra sa sobom donosi ponekada mogu opradvdati pojedine nedostatke u drugim oblastima. Kao što je u testovima potvrđeno, 7-Series predstavlja najjeftiniju opciju, posle koje dolaze A8 kompanije Audi i S-Class modeli trokrake zvezde. Bitno je napomenuti da ovi automobili ne poseduju jednake specifikacije, ali je Votson pokušao da izravna takmičenje u ovom polju pominjući sa čime bi slično opremljeni modeli sva tri proizvođača dolazili.

Nakon performansi i motornog dela, voditelj prelazi na eksterijer. Napred, elegantni S-Class model osvaja prvo mesto za najlepši dizajn, dok za njim dolazi A8 jedinica gotovo savršenih proporcija i nešto manje upadljivih linija, dok je BMW model dosta lošije sastavljen na prednjem delu. Na zadnjoj strani gotovo je nemoguće odlučiti između Mercedes i Audi modela, dok je BMW serija označena kao preterano kompleksna po Votsonovom ukusu. Na kraju, u polju dizajna bočnih profilnih delova i ukupne eksterijerne pojave, Mercedes S-Class je ponovo odneo pobedu.

Ukoliko bi ova emislija govorila o luksuznim sedan modelima ne pomenuvši njihove enterijere, onda bi potpuno promašila čitav koncept videa. U prednjem delu putničke kabine Audi je osvojio pobedu za stil, BMW je prvi po pitanju kvaliteta izrade i tehnoloških karakteristika, dok je S-Class mašina najbolja u ukupnom komforu.

Još nešto što je veoma važno razmotriti kada se radi o ovom segmentu jeste sama veličina automobila i njihovi rezervoari. U slučaju velike nemačke trojke trka je gotovo izjednačena, ali pojedini modeli ipak poseduju blage prednosti u odnosu na druge. U svojim najvećim ponudama, uzimajući u obzir i hibridne varijante sa pakovanjima baterija u gepecima, Mercedes predstavlja najveći model, nakon kog slede BMW i Audi.

Na kraju, tu je iskustvo koje sve tri linije pružaju prilikom vožnje. U polju enterijernog komfora - nivoa buke ili nedostatka iste - Mercedes je odneo pobedu. Po pitanju kvaliteta vožnje odluka je teško doneta između autmobila kompanje Mercedes i Audi, sa prvim koji poseduje nešto uglađeniju vožnju u višim performansama, dok poslednjepomenuti donosi sveukupno bolje vozačko iskustvo. Što se tiče transmisija, devetostepena jedinica kompanije Mercedes je odnela apsolutnu pobedu.

Na kraju uporednog testa, Mercedes je proglašen za ukupnog pobednika, a za njim dolaze Audi i BMW. Međutim, da li nešto niža cena BMW modela donekle opravdava njegovo treće mesto u borbi najvećih i najboljih, ostaje da vidimo i odlučimo sami nakon snimka koji sledi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group